Mezitliye Yapılacak Atıksu Arıtma Tesisi, Akdeniz'in Kirlenmesi Önlenecek

Mezitliye Yapılacak Atıksu Arıtma Tesisi, Akdeniz'in Kirlenmesi Önlenecek

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, Mezitli ilçesine yapılacak Atıksu Arıtma Tesisi ile Akdeniz'in kirlenmesinin önüne geçileceğini belirtti. MESKİ tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan temin edilen...

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak, Mezitli ilçesine yapılacak Atıksu Arıtma Tesisi ile Akdeniz'in kirlenmesinin önüne geçileceğini belirtti.

MESKİ tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan temin edilen 20 milyon Euro kredi gerçekleştirilmesi planlanan Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi Projesi için yer görme ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

    Proje hakkında bilgi veren MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, "Mezitli’de inşa edilecek olan arıtma tesisiyle ilçenin atık sularının arıtılacağını kaydetti. 385 bin kişiye hizmet verecek olan tesisin günlük 55 bin metreküp kapasiteli olduğunu anlatan Aybak, "Azot ve fosfor giderimli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisinin yapımı ve 5 yıl süre işletilmesi yer alacak. Projelendirdiğimiz tesis sayesinde Mezitli’de atık sulardan kaynaklanan sorunlar çözümlenmiş olacak." diye konuştu.

    19 Aralık 2014'te yapılacak ihaleye yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda firmanın yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Aybak, "Yoğun ilginin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini ve ihaleye katılım oranının beklentilerin üzerinde olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

    Öte yandan Atıksu Arıtma Tesisi inşaatına 2015 yılının Nisan ayında başlanması beklenirken 2017 yılının Nisan ayında ise hizmet vermesinin hedeflendiği kaydedildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.