Meyvenin anında suyunu çıkarıyorlar

Meyvenin anında suyunu çıkarıyorlar

İstanbul ve Adana'da gördükleri taze meyve suyu ve vitamin deposunu Konya'da da hayata geçirdiler. Konya halkının taze meyve suyu tüketmesi için açılan dükkanlar bu günlerde oldukça fazla ilgi görmeye başladı

Kış aylarında insanların en çok tüketmek istediği gıda maddelerinin başında kuşkusuz hasta olmamak için tükettikleri meyveler geliyor. İnsanlar özellikle ocak ve şubat aylarında grip ve nezle hastalıklarına yakalanmamak için C, D ve E vitaminlerinin çokça bulunduğu meyveleri ve bunların sularını tüketmeye gayret ediyor. Meyve suları tüketilirken de market ve pazarlardan alınan meyve suları yerine, taze sıkılmış olarak satılan meyve suları daha çok tercih ediliyor. Konya esnaflarından Durmuş Akyel de Konya'da fazla taze meyve suyu satan yer bulunmadığı için kendilerinin bu işe girdiklerini söyledi. Akyel, “Biz İstanbul ve Adana gibi yaygın yerlerde bulunan taze meyve suyu tüketiminin Konya'da bulunmadığını, Konya'ya da böyle bir vitamin deposunun ihtiyaç olduğunu düşündük ve insanlarımızın meyve sularını direk olarak içmelerini sağlayabilmek için bu işe giriştik. Vatandaşlarımız böyle bir şeyi daha önce görmemelerine rağmen, açtığımız bu dükkana oldukça fazla ilgi gösterdi” dedi. Konya halkında taze meyve suyu tüketimi alışkanlığının oluşmasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Akyel, “Hemşerilerimiz taze sıkılmış meyve suları sayesinde hem yazın hem de kışın istediği meyvenin suyunu içme imkanına sahip oluyor. Burada sıkılan meyveleri kendileri gözleri ile gördükleri için de içlerine herhangi bir kuşku düşmüyor. Gönül rahatlığı ile meyve sularını tüketiyorlar. Yaz kış yaşanan bu yoğunluk da bizi sevindiriyor. Özellikle bu aylarda müşterilerimiz bize geldikleri zaman 'hasta olmak istemiyorum o yüzden bana C vitamini içeren Portakal, mandalina, greyfurt ve nar gibi kış meyvelerinin sularından verir misiniz?' diyorlar. Biz de onlara antibiyotik olarak bilinen, bu mevyeleri müşterilerin isteklerine göre veriyoruz. Taze meyve suyunu içen müşterilerimiz bu meyvelerin doğal tatlarına alıştıkları zaman ertesi günlerde tekrar geliyorlar. Bizim böyle sürekli gelen müşterilerimiz de oluştu. Bu müşterilerin çoğu ilk başta bu taze meyve suyuna alışamamıştı ancak, belli aralıklar ile hoşlarına gitti ve artık sıklıkla gelip buradan taze meyve suyunu içiyorlar” ifadelerini kullandı.

HER MEYVENİN SUYUNU ÇIKARIYORLAR

Sadece yerli ürünlerin suyunu çıkarmadıklarının altını çizen Akyel, “Bizim Konyamız'da yetişmeyen mandalina, pepino, ananas, kivi, portakal, nar gibi meyvelerin de suyunu çıkarıyoruz. Bunun yanında mevsimsel olarak, yaz aylarında insanlarımız en çok, üzüm, kavun, karpuz, gibi meyvelerin suyunu içmek isterken, kış ve son bahar aylarında ise mevsimsel olarak portakal, nar, elma, ananas, kivi, mandalina gibi meyvlerin sularından istiyorlar” diye konuştu. Sadece meyve suyu satmadıklarını da dile getiren Durmuş Akyel şunları söyledi: “Özellikle sabahları kahvaltı yapmak için gelen müşterilerimize çeşitli alternatifler de sunuyoruz. Gelen müşterilere, sucuklu tost, kaşarlı tost, sancak atom, ıspanaklı, kaşarlı, peynirli, yumurtalı, patatesli ve kavurmalı saç böreği de veriyoruz. Bunların fiyatları ise, portakal, havuç, elma, mandalina ve limon'u 1 TL'ye, nar suyunu 1,5 TL'ye, üzüm ve pepino suyunu 2 TL'ye, kivi suyunu 2,5 TL, ananas suyunu 3 TL'ye, duble karışık meyve suyunu 3 TL'ye, duble atomu 4 TL'ye müşterilerimizin hizmetine sunuyuruz. Sac böreklerimizden de ıspanaklı, kaşarlı, peynirli, yumurtalı, patatesli saç böreğini 2 TL'ye, kavurmalı saç böreğini 3 TL'ye  veriyoruz.” Akyel, konuşmasının sonunda, meyve suyunun doğal tadını almak isteyenleri kendi dükkanlarına bekler iken, meyvenin suyunu sevmeyenlere de 5 TL'ye meyve salatası sunduklarını ifade etti.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.