Mevsimsel geçişlerde  bunlara dikkat edin!

Mevsimsel geçişlerde bunlara dikkat edin!

Kış soğuk ama güzel yüzünü yavaş yavaş göstermeye başladı. Sıcak havalara yerini soğuk havalara bırakırken hastalıklarda bu mevsim geçişlerinden yaşanıyor mevsim geçişlerini hasta olmadan atlamanın yolların haberimizde derledik

Sonbahar ayları soğukların, ilkbahar ayları ise güneşin habercisidir. Ancak mevsim geçişleri sırasında meydana gelen ani ısı değişimleri, birtakım bedensel ve ruhsal sıkıntıları da beraberinde getirebiliyor. Havaların soğuması ile birlikte girip nezle gibi hastalıklar artmaya başladı. Mevsimsel geçişleri daha sağlıklı atlatmanız ve kış aylarını hastalıklara yakalanmadan atlatmak için çeşitli bitkiler bağışıklık sistemini güçlendirebiliyoroh4qwzs69ivqtwifmadp-11-6e7c382a2a343f068364ff6edf98f027-image.jpgMEVSİM GEÇİŞİ NEDİR?
Bir mevsim bitip diğeri başlarken ani hava değişimlerine maruz kalırız. Bu durum hem fiziksel hem de zihinsel olarak bazı sorunlar meydana getirir.
Örneğin, sonbahara girerken bunalmış hissedebilir, kış mevsiminin ilk zamanlarında üst solunum yolu hastalıkları ile baş etmek zorunda kalabilirsiniz. İlkbaharda alerjik reaksiyonlar gösterebilirken yaz mevsiminde iltihabi hastalıklarla boğuşabilirsiniz. Tüm bunların sebebi mevsim geçişi olabilir.ndljguyzqas.jpgKış aylarından A ve C vitaminlerini ve antioksidan vitaminleri bolca tüketmemiz gerekir. Bu vitaminler, bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar. Vücudumuzun direncini artırmak için çeşitli doğal bitkiler tüketerek kış ayların hastalıklardan uzak bir şekilde atlatabiliriz

large-image-1215835762.jpg
BUNLARI TÜKETMEYE DİKKAT EDİN
Uzmanlar ise Turunçgiller, havuç, brokoli, kabak, yeşilbiber, karnabahar, mandalina tüketilmesi gereken besinlerin başında gelmektedir. Maydanoz, roka, tere gibi sebzeler de vitaminler açısından zengin besinler arasındadır. Çay ya da kahve yerine kuşburnu çayı tercih edebilirsiniz. Kuşburnu çayı , C vitamini içeriği en yüksek olan çaylardan biridir. E vitamini de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırmaktır. E vitaminin iyi kaynakları olan; yeşil yapraklı sebzeler, fındık ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagillerin yeterli miktarlarda tüketilmesinin önemli olduğunu söylüyor.

vitc.jpg

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.