Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Ayasofya Camii'nin tapusunu gösterdi

Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Ayasofya Camii'nin tapusunu gösterdi

Konuk olduğu televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir" diyerek Ayasofya'nın tapusunu gösterdi.

Ayasofya Camii'nin ibadete açılması yönündeki konuşmalar gündemdeki sıcaklığını korurken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuk olduğu NTV canlı yayınında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KİMSE TÜRKİYE'Yİ SORGULAMASIN

Ayasofya'nın kesinlikle uluslararası bir konu olmadığı ifade eden Bakan Çavosoğlu, "Kimse Türkiye'yi sorgulamasın. ABD gibi bir ülkenin Türkiye'yi sorgulaması abesle iştigal. Irkçılık var, Müslüman düşmanlığı, yabancı düşmanlığı var. Türkiye ise tam tersini yapıyor. Böyle bir durumda Ayasofya'nın tartışmaya açılması, fetihten 567 yıl sonra Ayasofya'yı hatta İstanbul'u tartışmaya açmak manidar." dedi.

UNESCO SÖZLEŞMESİNİ HATIRLATTI

Açıklamasının devamında canlı yayında Ayasofya'nın tapusunu gösteren Bakan Çavuşoğlu, "1972 UNESCO sözleşmesine baktığımızda o mülkiyetin bu şekilde cami ya da başka türlü kullanılmasına ilişkin bir şey yoktur. Bir derneğimiz Danıştay'a başvurdu. 2 Temmuz'da Danıştay kararını verecek. Burası bizim kendi egemenlik alanımız." ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'LA YAŞANAN GERGİNLİK

Yunanistan'la yaşanan gerginliği de değinen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

 

"Esasen dini azınlıkların hakları konusunda sadece bize değil, dünyaya ders verecek en son ülkelerden biri Yunanistan. Avrupa'da camisi olmayan tek başkent Atina. Selanik'te sürekli açık bir cami yoktur. Batı Trakya'da Türk azınlıkların seçtiği müftüler namaz kıldırdığı için ceza aldı. Oradaki Türk azınlık, Türk adını da kullanamıyor. Yunanistan bu konuda üç kere mahkum edildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.