Mevlana'ya özgü tasarım geliştirdiler

Mevlana'ya özgü tasarım geliştirdiler

7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konyalı esnaflar da hazırlıklarını yapıyor.

7-17 Aralık tarihleri arasında yapılacak Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konyalı esnaflar da hazırlıklarını yapıyor. Konya’da gümüşcülük sektörünün önde gelen isimlerinden Osmanlı Gümüş, 748. Şeb-i Arus etkinlikleri için Mevlana'ya özgü tasarımlar geliştirdi. Büyük ilgi ve beğeni gören tasarımlar Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri'ne katılmak için yurt içi ve yurt dışından Konya'ya gelecek turistlerin satışına sunulacak. Hz Mevlana temalı özel tasarım yüzük ve kolyeler ayrıca Şeb-i Arus sürecinden sonra da satışta olacak.

2-3-1200x800.jpgBİRÇOK ÜLKEYE İHRACATIMIZ VAR

Sektörde 40. yılını tamamlayan Osmanlı Gümüş, hepsi el işlemesi olan birbirinden özel tasarımları ile dünyanın pek çok ülkesine kolye, yüzük, bileklik ihraç ediyor. Osmanlı Gümüş sahibi Ahmet Aka, “Şeb-i Arus etkinliklerine özel kendi tasarımımız olan tamamı el yapımı ürünlerimizi hazırladık. Ürünlerimiz özellikle yabancı turistlerin daha çok ilgisini çekiyor” dedi.

2-1-1200x800.jpg

Şeb-i Arus törenlerine özel olarak tasarladığı ürünler hakkında da bilgiler veren Aka, sözlerine şöyle devam etti: “Ürünlerimizin tasarımında ilham kaynağımız Hz Mevlana’nın sözleri oldu. Özellikle ‘Hiç’ temalı kolye ve yüzükler fazlaca ilgi görüyor. Kolye tasarımında semazen figürlerini çokça kullanıyoruz ve genelde zemin altında Hz Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol’ sözü yazılır. Genelde bu tarz çalışmalar yapıyoruz. Gelen misafirlerimizin istediği özel bir tasarım olursa onları da tasarlıyoruz. Geçmiş yıllarda bu tarz kolye ve yüzüklere ilgi çok fazlaydı. Bu yılda inşallah aynı ilgiyi bekliyoruz. Şeb-i Arus törenlerinden sonra özellikle Avrupa ve Uzak doğu ülkelerinden çokça müşterimiz oldu ve yıl içerisinde de çalışmaya devam ediyoruz.”

SAİT ÇELİK

2-2-1200x800.jpg

 

2-4-1200x800.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum