Mevlananın insan sevgisi anlayışını benimsedik

Mevlananın insan sevgisi anlayışını benimsedik

Konut sektöründe önemli işlere imza atan Adem Bulut İnşaat Genel Müdürü Adem Bulut, Mevlananın prensiplerini örnek alarak iş yapma gayretinde olduklarının belirtti.

Konya merkezli olarak özgün ve büyük projelerle birçok aileye ev sahibi olma imkanı sağlayan Adem Bulut İnşaat; özellikle son dönemde yaptıkları atılımlarla ön plana çıktı. Şehrin önemli markalarından biri haline gelen firma, şehrin değerlerine sahip çıkma hususunda seviyeli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Konyaspor’a yaptığı yardımlarla sık sık gündemde olan firma genel müdürü Adem Bulut Mevlana’ya olan sevgisini farklı bir açıdan yorumladı. Yaptığımız sohbette Bulut şu ifadelere yer verdi.
 “Hz. Mevlana’nın 738. Vuslat yıldönümünü andığımız şu günlerde onun felsefesiyle çalışmanın hazzı içinde olduğumuzu bilmenizi isterim. Gerçekten Hz. Pirin bendeki yeri apayrıdır. Ben eğitimimi İlahiyat alanında aldım ve gençliğim kitaplarla haşır neşir olarak geçti. Bu alanlarda ilerlerken Mevlana’nın yol göstericiliği adeta önümüzde kandil oldu. O günlerde bu şehre hizmet etmeyi, bu şehir insanı için çalışmayı, gayret etmeyi ahdettik. Çok şükür bu günlere geldiğimizde onun insan sevgisi anlayışıyla hareket etmenin farklılığını yaşıyoruz. Evet, Mevlana insanı sevmiştir ve onun insan sevgisi anlayışı tezlere, kitaplara konu olmuştur. Sadece bu iki kelimeden bile bu büyük zatla ilgili onlarca konferans verilebilir. Biz bugüne kadar hep şunu söyledik. Adem Bulut İnşaat’ın kurum felsefesi insan merkezli çalışmaktır. Ve bu kurumun bütün çalışanları bunu bilir, bu bilinçle hareket eder. Hz. Yunus’un yaradılanı severiz yaradandan ötürü deyişini Mevlana’nın, “Gel, gel, ne olursan ol yine gel… sözü tamamlar. Ben kurumum adına bu mantalitede insanlarımıza hizmet edeceğimizin sözünü bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Mevlana’nın hoşgörü ve sevgi anlayışı inşallah tüm dünyada uygulanan bir anayasa olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.