Meteoroloji bu şehirleri sarı kodla uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Karaman hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu ( Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne, Tekirdağ, Osmaniye ve Maraş çevreleri ile Adana'nın iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar tahmin ediliyor.
Yağışların, İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın seyredeceği öngörülüyor.
Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, yağış alan yerlerde ise yağış anında kuvvetli (30-50 km/saat) olacağı tahmin ediliyor.
Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Yozgat, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Sarı kodla uyarı yapılan iller ise şunlardır: Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.