Mesut Doğan: "Vatandaşın ekmeğiyle oynamayın!"

Mesut Doğan: "Vatandaşın ekmeğiyle oynamayın!"

Vatandaşın ekmeğiyle oynamanın doğru bir yaklaşım olmadığını aktaran Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, “Bugün KHK mağdurları, aç aç ölmeye mahkum ediliyor, ekmek bulmaya mahkum hale getiriliyor” dedi

Her hafta Cuma günü saat 22.30’da Kanal 42 Televizyonunda yayınlanan Sümen Altı programının bu haftaki konuğu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan oldu. Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “AK Parti kaybederse, Türkiye’nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız” söylemlerine sert sözlerle yüklendi. Doğan, KHK mağdurları ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

AK PARTİ GİDECEK TÜRKİYE KALACAK

AK Parti’nin kendi tabanını canlı tutmak, parti oyundaki düşüşü engellemek için insanları korkutmaya çalıştığını ifade eden Doğan, “Hiçbir devlet başkanı, kendi şahsının veya kendi partisinin kaderiyle ülkenin kaderini bir araya getiremez. AK Parti, yarın gidecek ama Türkiye kalacak. Zor zamanda kendilerini rahatlatmak için kurulmuş cümleler bunlar. Bu söylemler artık vatandaş tarafından da kabul görmüyor. ‘AK Parti iktidarı giderse, ekonomi kötü olur’ diyorlar. Rakamlar ortada. Bugünkünden daha kötü ne olabilir” dedi.

TAYYİP BEY ARTIK KENDİ PARTİSİNİ BİLE TOPLAYAMAZ

“AK Parti iktidarı giderse, başta Tayyip bey sonra da ülke rahatlayacak” diyen Doğan, “Tayyip beyin bugünden itibaren bırakın Türkiye’yi toparlamasını, artık kendi partisini bile toparlayamaz. Sayın Cumhurbaşkanının bırakın Ortadoğu’yu, bırakın Türkiye’yi kendi partisini bile toparlama ihtimali yok. Bunu ben söylemiyorum. Bunu bugün AK Parti il Başkan Yardımcısı söylüyor. Sayın Cumhurbaşkanının son dönemlerde psikolojik sıkıntı yaşamasının ve bu sıkıntının da sözlerine yansımasının ana nedeni teşkilatlarında bir ruhun kalmamasıdır. AK Parti, inandırıcılığını kaybetti. Bugün AK Parti, insanlara umut veremeyecek bir parti haline geldi. 17 yıl önce insanlar AK Parti’nin yalanlarına bile inanırken, bugün doğru söylediklerine bile inanmıyor. Çünkü söylenen hiçbir söz gerçekleşmedi. Bugün AK Partili vatandaşlar, umutlarıyla oynandığını düşünüyor. AK Parti, kendini korumak ve iktidarda kalmak için Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütün imkanlarını kullanan bir parti haline dönüştü. AK Parti, yaşamak için Türkiye’yi öldürüyor şuanda. Bundan daha ağır bir laf olur mu? Yazıktır, günahtır” şeklinde konuştu.

CEZALANDIRMADAN ÖTE ZULME DÖNDÜ

Bugün Türkiye'de evine ekmek götüremediği için çocuklarının yüzüne bakamayan babaların olduğunu ve bu sebeple intihar eden insanların olduğunu da dile getiren Doğan, şunları söyledi: “Son 18 yılda intihar eden insan sayısı 3 bin 161. İntihar edenlerin yüzde 61'inin canına kıyma sebebi ekonomik gerekçeler. Bu gerçekleri görmeyen bir devlet erkanı, ülkeyi yönetemez. Cumhurbaşkanı, vatandaşa gerekirse acı reçete uygulanacağını söylüyor. Önce kendileri bu reçeteye uymalı. Acı reçete ne olabilir? Vatandaş 10 lokmalık para kazanıyor. Bugüne kadar 9'unu elinden aldılar. Herhalde acı reçeteyle geriye kalan 1 lokma da vatandaşa bırakılmayacak. Bundan daha ötesi olmaz. AK Parti'nin tercihleri, bu milletin topraklarına ve fıtratına aykırı.” FETÖ meselesi ve KHK mağdurları ile ilgili de kısa değerlendirmede bulunan Doğan, “Bu yapı öyle hareket ki Konya'da bir bakkala kadar girdi, ne hikmetse TBMM'ye giremedi. Türkçe Olimpiyatlarına destek veren belediyelere giremedi. Türkiye'de gerçekten her alanda mağdur olduğunu söyleyen insanlar var. Bu ahlar ve vahlar iktidarı götürür. Mahkeme bir insana demiş ki 'Sen suçsuzsun, senin suçun yok.' Bu adam işine dönemiyor. Böyle bir yaklaşım olabilir mi? Kanun hükmünde verilen bir kararla insanların ekmeğiyle oynanıyor. Devlet, milletinin ekmeğiyle oynar mı? Devlet, hiç insanını aç bırakır mı? 100 kişiyi katlettiğini bildiğin insanı bile cezaevinde beslemekle mükellefsiniz. Adamı dışarıda aç aç ölmeye mahkum ediyorlar, ekmek bulmaya mahkum hale getiriyorlar. Bu durum artık bir cezalandırmadan öte zulüm noktasına geldi” dedi.

EYYÜB KARAKUZU

4-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum