Mesleki alanda sıkıntı yaşıyoruz

Mesleki alanda sıkıntı yaşıyoruz

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şubesi, geleneksel olarak düzenlediği “Jeoloji Emek Ödülleri Töreni ve İftar Yemeği” programı ile bir araya geldi.

Öncü Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen ödül töreni ve iftar yemeğine Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Fethullah Arık, İl Afet Acil Durum ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Yıldız Tosun, Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Celil  Çalış, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ömer Erdoğan Duransoy, Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hulusi Ada, Jeoloji Mühendisleri, aileleri ve davetliler katıldı. Program tasavvuf müziği dinletisi ile başladı. Ardından dualar edilip, iftar yapıldı.

2-3-020.jpg

BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Başkan Doç. Dr. Fethullah Arık, yaptığı konuşmada bu programın geleneksel hale getirilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ülkenin zor günlerden geçtiğini, birlik ve beraberliğe herşeyden daha fazla ihtiyaç olduğunu aktardı. Arık, “Birkaç şehit haberi aldık. Derin bir üzüntü içindeyiz. Dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Milli Mücadele ve Çanakkale'de nasıl bir ve diri olduysak bugün de bunu başarmalıyız. İçerde ve dışarıda ülkemize kastedecek olanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Atatürk'ün dediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” açıklamalarında bulundu.

MÜHENDİSLERİN SIKINTISI BÜYÜK

Arık, odaların ülke ve bölge gündemini yakından takip etmesi gerektiğinin altını sıklıkla çizdi. Özellikle meslektaşlarının işsizlik sorunlarına ciddi anlamda kafa yorulmasının önemine değindi. “Yoksullukla mücadele adına daha bilinçli mücadele etmeli” diyen Arık, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Meslek alanlarımız ile ilgili yaşadığımız sıkıntılar var. Çalışma alanımız daralıyor. Önümüzün açılması gerekli. Bu amaçla çalışmalar yürütüyoruz. Jeoloji Mühendisliği ekseninde bakılırsa 2010'da 2 bin 500- 3 bin Jeoloji Mühendisi odamıza kayıt yaptırırken; geçtiğimiz yıl bu sayı 400'ler civarında kaldı. Yakın gelecekte Jeoloji Mühendislerine olan ihtiyaç illaki kendini gösterecek, en azından biz bunu ümit ediyoruz. Mühendislik eğitimi biterse, bu ülkenin temelinden çalışmaya başlayacak olan Jeoloji Mühendisleri ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanır. Eğitim bu plan ve program dahilinde planlanmalı. Böyle bir gecede yaşadığımız sıkıntıların hepsini masaya yatırmamız mümkün değil.” Konuşmanın ardından meslekte 30 ve 40. yılını doldurmuş oda üyelerine hediyeleri takdim edildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.