Meslek aşkı yaşta sınır tanımıyor

Meslek aşkı yaşta sınır tanımıyor

Ahmet Özpınar 52 yıldır huni işiyle uğraşıyor. Özpınar'ın mesleğine duyduğu sevgi ilk günkü gibi olsa gerek şu ifadeleri kullanıyor: “Şu an 74 yaşındayım. İlk defa 12 yaşımda elime tenekeyi aldım. O günden sonra da hiç bırakmadım.” Esnaf arkadaşları arası

Kapu Camii'ne doğru giderken yol kenarında ufak, sade bir dükkan gözünüze çarpar. Tenekecilik üzerine huni yapılan bir yer. İçeriye adımınızı attığınızda  güler yüzlülüğüyle bir dede karşılar sizi. Yaşına aldırmadan hâlâ huni yapmaktadır. İlk önce biraz garipser, sonra alışırsınız. Çünkü o gençlere taş çıkartacak cinsten büyük bir azimle huni yapıyor. Esnaflar arasında 'Ahmet dede' olarak bilinen Ahmet Özpınar, 74 yaşında olmasına rağmen hâlâ işinin başında. 12 yaşında tenekeci bir ustanın yanında çırak olarak başladığını ifade eden Özpınar, “Ailem bir zanaat sahibi olayım diye, bir ustanın yanına çırak diye verdiler. O günden sonra da işimi çok sevdim. Ve gördüğünüz gibi de ilerleyen yaşıma rağmen mesleğime devam etmekteyim” diye konuşuyor.

Ahmet Özpınar, kendisinin deyimiyle 'zamane gençliği'nden biraz şikâyetçi. Hunici Özpınar, şimdiki gençlerin bir meslek öğrenme gibi dertlerinin olmadığını belirterek, “Bana birçok genç geliyor. 'Usta çırak lâzım mı?' diye. Ben de 'evet lâzım' diyorum. Ondan sonra da diyor ki, 'kaç para vereceksin.' Ben ustamın yanında işe başladığımda tam 6 ay para almadım. 6 ayın sonunda ancak bir traş parası alabildim. Ama bu zamanın gençlerinin derdi varsa yoksa para” şeklinde konuşuyor.

MUSTAFA GÜZEY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.