Meşhur internet sitesinin Konya tavsiyesi dikkat çekti

Meşhur internet sitesinin Konya tavsiyesi dikkat çekti

Türkiye genelinde tanınan bir internet sitesinin Konya tavsiyesi dikkat çekti. Söz konusu tavsiye metninde etliekmek ve fırın kebabına yer verildi.

Enuygun.com, gastronomi rotalarını sıraladı.

Konya, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Adana ve Trabzon gastronomi turu yapmak isteyenler için uygun rotalar arasında yer alıyor.

5b6eb5c9-city-30680-1658c1b51c3-1.jpg

Seyahat sitesi Enuygun.com, gastronomi turu yapmak isteyen seyahatseverler için Türkiye'nin lezzetleriyle ünlü rotalarını sıraladı.

Enuygun.com'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin her köşesi kendine has lezzetlerle dolu oldukça zengin bir mutfağa sahip. Şirket, ünü tüm dünyaya yayılmış eşsiz yöresel yemeklerle dolu bir yolculuğa çıkmayı planlayanlar için ülkenin en dikkat çeken gastronomik rotalarını derledi.

2-1-1.jpg

Enuygun.com'un önerdiği iştah açan rotalarından biri de Konya. Bünyesinde farklı uygarlıklardan izler taşıyan Konya, tarihinin yanı sıra eşsiz mutfağıyla da ön plana çıkıyor.

Lezzetli yemekleri tatmak için şehre gidenlerin Konya'da mutlaka denemesi gereken tatların başında inceliği ve çıtırlığıyla damaklarda benzersiz bir lezzet bırakan etli ekmek, Anadolu mutfağının vazgeçilmezi haline gelmiş fırın kebabı, bamya çorbası, Arap köfte, yağ somunu, su böreği, çebiç, sac arası ve Mevlana şekeri geliyor.

2-2-1.jpeg

Konya'da unutulmaz bir lezzet turu yaparken tarihi 9 bin yıl öncesine dayanan Çatalhöyük Antik Kenti, Mevlana Müzesi, İnce Minareli Medrese, Kadınlar Pazarı, Bedesten Çarşısı, Aziziye Cami ve Japon Parkı da gezi listesinde yer alıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum