Meşhur iki Türk markasına rekor ceza! İsimleri...

Meşhur iki Türk markasına rekor ceza! İsimleri...

Türkiye'de kapasitesiyle meşhur olan iki Türk firmasına 7 milyar lira ceza yazıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı denetiminde yazılan bu ceza rekor olarak kayıtlara geçti.

Türkiye genelinde faaliyet gösteren dev markalar var. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi denetimlerine hız verdi. Bu denetimlerde sonuç alınmaya başlandı. Ülke genelinde kapasitesiyle meşhur olan iki dev markaya 7 milyar lira tutarında ceza yazıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), vergi soruşturmasının yanı sıra kara para aklama soruşturmasını da yürütüyor.

elik.jpg

PİYASAYI MANİPÜLE ETMENİN CEZASI 7 MİLYAR TL!

Demir-çelik piyasasını manipüle ederek fiyat istikrarını bozan, kapanan sanayi şirketlerinin tekeline giren, sahte faturalarla kamuoyuna zarar veren, kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç elde eden şirketler, soruşturma kapsamında vergi müfettişleri tarafından denetleniyor. Demir çelik sektöründe Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan iki firmaya 7 milyar lira ceza yazıldı. Söz konusu firmalarına isimleri ise açıklanmadı. Bakanlık denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi