Mersin’deki ’paralel Devlet Yapılanması’ Davası

Mersin’deki ’paralel Devlet Yapılanması’ Davası

Mersin’de, tutuksuz yetmiş sanığın yargılandığı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması davası, basına ve izleyicilere kapatıldı.Mersin merkezli 19 ilde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/...

Mersin’de, tutuksuz yetmiş sanığın yargılandığı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması davası, basına ve izleyicilere kapatıldı.

Mersin merkezli 19 ilde yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 70 şüphelinin yargılanmasına devam edildi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, aralarında, başka bir davadan tutuklu bulunan eski Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün ile birlikte bazı sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Daha önce yaşanan tartışmalar nedeniyle polis adliye koridorlarında geniş güvenlik önlemi alırken, mahkeme heyetinin kararı doğrultusunda izleyiciler ve basın mensupları duruşma salonuna alınmadı. Davanın 16 Mayıs’ta görülmeye başlanan celsesinde, başka bir davadan tutuklu yargılanan gazeteci Mehmet Baransu’nun konuşması sırasında bazı müştekiler ve sanıklar arasında tartışma çıkmış, mahkeme heyetinin verdiği aranın ardından koridorda da tartışan taraflar polisin müdahalesi ile sakinleşmişti.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 2 Eylül’de görülmeye başlanan FETÖ/PDY davasında, başka bir dosyanın da dahil edilmesiyle sanık sayısı 66’dan 70’e yükseldi. Mahkeme heyeti, 13 Ekim 2015’te görülen duruşmada yayın yasağı kararı alırken, davaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu da avukatları aracılığıyla müdahil olmuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.