Merkez Bankası’nın kararı olumlu

Merkez Bankası’nın kararı olumlu

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, kredi faiz oranlarının düşürülmesinin piyasaların hareketlendirilmesine katkı sağlayacağını umduklarını söyledi.

Büyükhelvacıgil, yaptığı açıklamada, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun gecelik borçlanma faizlerini 2 puan indirmesini piyasaların hareketlenmesi açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. 
Faiz indirimini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Büyükhelvacıgil, şunları kaydetti: 
''Finans merkezli ortaya çıkan küresel krizin Türkiye'ye dönük yüzü doğal olarak piyasaları tedirgin etmiştir. Ülke genelinde olduğu gibi bölgesel olarak da çeşitli tedbirlerin alınması gerektiği ve alındığı bilinen bir gerçektir. Gözlenen gelişmeler açısından bakıldığında piyasadaki nakit daralmanın varlığı özellikle sanayiciyi önemli ölçüde ve olumsuz yönde etkilemektedir. 
Daralmanın önemli ayaklarından birisi olan tahsilat bir taraftan işletme sermayesi döngüsünü zorlaştırırken diğer taraftan tüketimin ve yatırımın karşısında önemli birer engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bağlamda Merkez Bankasının faiz indirimini memnuniyetle karşılıyoruz. Kredi faiz oranlarının düşürülmesinin piyasaların hareketlendirilmesine katkı sağlayacağını umuyoruz.'' 
Merkez Bankası faiz indirim kararının bankaların kredi kullandırma sürecine de katkı sağlayacağını ifade eden Büyükhelvacıgil, ''Bankalarımızın güven duymaları ve yaşanan bu piyasa daralmasının önünü açmaları adına kararlar almaları gerekiyor. Alınan bu olumlu kararlar hem kredilerin yeniden açılması, hem de ticari kredi faizlerinin aşağı inmesini sağlayacaktır'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.