Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak?

Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak?

Para piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhruyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantıları ve Rapor Takvimi'ne göre Merkez Bankası'nın bu yılki 11. PPK toplantısı ne zaman saat kaçta gerçekleşecek? sorusu bugün internette en çok arananlar arasına girdi?

Türkiye TCMB'nin açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. Haftalardır ekonomistlerin üzerinde yorumlar yaptığı, beklentilerini açıkladığı, yerli ve yabancı bir çok kurumun tahminlerini açıkladığı Merkez Bankası PPK toplantısından çıkacak faiz kararı bugün açıklanacak 

MERKEZ BANKASI PPK KARARI KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası'nın faiz kararın da belli olacağı, ekonomi piyasaların merakla beklediği TCMB'nın Kasım ayı PPK toplantısı 19 Kasım Perşembe günü yani bugün gerçekleşecek. Toplantıdan çıkacak faiz kararı saat 14.00 de açıklanacak.

Bugün gerçekleşecek toplantı geçtiğimiz hafta sonu sürpriz bir şekilde görevden alınan Murat Uysal'ın yerine getirilen Naci Ağbal'ın başkanlığında toplanacak ilk PPK toplantısı olma özelliği taşıyor. Piyasalar bu ay ki PPK toplantısında sert bir faiz artışı bekliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantıları ve Rapor Takvimi'ne göre bundan sonraki Para Politikası Kurulu'ndan çıkacak faiz kararı 24 Aralık Perşembe günü saat 14:00'de açıklanacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum