Merkez Bankası faiz artıracak mı? Erdoğan'ın sözleri kafaları karıştırdı!

Merkez Bankası faiz artıracak mı? Erdoğan'ın sözleri kafaları karıştırdı!

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi Erdoğan'ın açıklamaları kafaları karıştırdı. Dolar kuru Erdoğan'ın açıklamalarıyla biranda sert yükselişe geçerken etkisi de kısa sürdü.

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası PPK toplantısı öncesi Erdoğan'ın faiz çıkışı dolar kurunda sert dalgalanmalara neden oldu.

Merkez Bankası'nin Eylül ayı içersinde gerçekleştirdiği PPK toplantısında piyasaların beklentisinin aksine bir faiz artışına gitmemesi sonrası dolar kuru 8 TL'nin üzerine çıkarken daha sonraki süreçte ABD seçimlerinin etkisiyle de 8.56 TL ile tüm zamanların rekorunu kırdı.

Murat Uysal'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınıp yerine Naci Ağbal'ın getirilmesi ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası üzerine 8 lira seviyesine inen dolar kuru Erdoğan'ın ekonomide reform ve acı reçete açıklamalarıyla 8.50 TL seviyesine kadar geriledi.

Piyasalar bu son yaşanan gelişmeler ve söylemlerden sonra Merkez Bankası'nin bugün gerçekleştireceği PPK toplantısından sert bir faiz artışı beklerken dolar kuru da bu beklentiyle düşüşüne devam etti.

ERDOĞAN'IN 'FAİZ' ÇIKIŞI KAFALARI KARIŞTIRDI

Erdoğan'ın dün akşam TOBB Ekonomi Şurası'ndaki faiz çıkışı bu beklentiyi kısa süreliğine kırdı. Dolar kuru Erdoğan'ın Yüksek faiz yatırımın önündeki en büyük engeldir. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. sözleri para piyasalarında kısa süreli bir şok etkisi meydana getirdi. Açıklama öncesi 7.70 lira seviyelerinde olan dolar kuru bu açıklamadan sonra 10 kuruşluk bir artışla 7.80 seviyelerine kadar tırmandı.

Piyasalarda bu konuşmanın etkisi kısa sürdü. Dolar kuru kısa sürede tekrar 7.68 lira seviyelerine kadar geri çekildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceki açıklamalarıyla Merkez Bankası'ndan çıkacak faiz kararına karşı çıkmayacağı düşünülürken son yaptığı açıklamayla kafaları karıştırdı.

Kur Merkez Bankası PPK toplantısından çıkacak faiz kararı öncesi yeni güne 7.71 TL seviyelerinde başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.