Merhaba Şehir artık seçkin kitapçılarda

Merhaba Şehir artık seçkin kitapçılarda

Merhaba Şehir Dergisi, 10 yılda Konya’nın kültür ve sanat hayatında önemli bir yer edindi.

Merhaba Şehir Dergisi bünyesinde Konya’nın önemli kültür ve sanat adamları da yazılar yazıyor. Konya’nın kültürel hafızalarından Gazeteci-Yazar Nail Bülbül 10 yıldır yazılarını aksatmadan devam ettirirken Ahmet Kuş, Abdullah Leblebici, Hasan Basri Sayı, Kasım Kocabaş gibi önemli kültür adamları ve akademisynler Merhaba Şehir’de yazı ve fotoğrafları ile destek veriyor.

’in içeriğinde yaşam haberleri, özel röportajlar, Konya tarihi ile ilgili araştırmalar, sağlık, spor, kültür ve sanat haberlerinin yanı sıra gezi yazıları ve güncel yaşam haberleri de bulunuyor. Merhaba Şehir’de 10 yıl boyunca Türk-İslam coğrafyasının önemli beldeleri ile ilgili yazılar yazıldı. Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Irak, İran, Malezya, Bangladeş gibi İslam ülkelerinin yanı sıra Rusya, Polonya, Sırbistan, Portekiz, Almanya, Çekya, Slovakya ve Ukrayna gibi ülkeler ziyaret edilip bu ülkelerle ilgili izlenimler Merhaba Şehir Dergisinde okuyuculara aktarıldı.

Merhaba Şehir Dergisi bünyesinde birbirinden ilginç insan öyküleri de okuyucularımızla buluştu. Merhaba Şehir’in yazdığı insan öyküleri yaygın medyanın hatta yabancı medya kuruluşlarının da ilgisini çekti. Kırmızılı Kadın’ın hikayesi, Alman Gabriela’nın hikayesi yaygın ve uluslar arası medya tarafından da  kaynak gösterilerek, haberleştirildi…

Merhaba Şehir 10 yıl boyunca yaptığı sıra dışı yayıncılıkla sadece Konya’da yaşayanların değil Konya dışında yaşayanların da büyük ilgisini çekiyor. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyükşehirlerden sürekli Merhaba Şehir dergisini talep eden bir okuyucu kitlesine sahibiz…

Dergiciliğe farklı bir bakış açısı getiren Merhaba Şehir, Konya kültür, sanat hayatına, 2020 Ağustos-Eylül (78. sayı) sayısı ile gazete eki olarak değil, meraklılarının daha kolay ulaşabileceği yeni formatında çıkıyor. Şu an Konya’da çıkan tek şehir, kültür, sanat ve yaşam dergisi olan Merhaba Şehir, dolu dolu içeriği, kaliteli tasarımı ve baskısıyla da önemli bir fark oluşturuyor.

“Bu şehre, Konya’ya bir sorumluluğumuz var” bilinci ile şehrin değerlerine sahip herkese kucak açma niyetiyle yeni bir anlayışla yoluna devam edecek olan Merhaba Şehir Dergisi ile, ‘günü kurtarmayı’ değil, özgün ve kaliteli içeriği ile gönüllere ve kütüphanelere girmeyi hedefliyoruz.

Merhaba Şehir’in Genel Yayın Yönetmenliğini Halid Şen üstlenirken Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü görevini İbrahim Büyükeken, Spor Müdürlüğü’nü Ferhat Türkoğlu, Görsel Yönetmenliğini ise Züleyha Önal yürütüyor.

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'in Merhaba Şehir ile ilgili yazısını okumak için tıklayınız 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.