Meram'daki villa bölgesiyle ilgili yeni karar! Bu parsellerin imar planı değişti

Meram'daki villa bölgesiyle ilgili yeni karar! Bu parsellerin imar planı değişti
Konya'nın Meram ilçesindeki bazı parsellerle ilgili yeni imar planı duyuruldu. İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereğince arazi ve arsa düzenlemesi yapıldı. Söz konusu karardan 11 arsa etkilenecek.

Konya'nın Meram ilçesinde yeni imar planı kararı alındı. Meram Belediyesi tarafından alınan karar kamuoyuna duyuruldu. Ayanbey Mahallesinde yer alan 11 parselle ilgili kararın detayları belli oldu. Bu kapsamda İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereğince arazi ve arsa düzenlemesi yapıldı. Düzenleme yapılan arsaların bilgileri aşağıda yer alıyor.

ekran-goruntusu-2024-12-13-143634.webp

İMAR KANUNU'NUN 18. MADDESİ NEDİR?

İmar Kanunu Madde 18: İmar hududu içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile, yol fazlaları ile, kamu kurumlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve re’sen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir.

ekran-goruntusu-2024-12-13-143622.webp

Söz konusu duyuru şu şekilde:

Meram İlçesi Ayanbey Mahallesi 630 ada 18, 19, 20, 65, 66, 74, 75, 85, 96, 137 ve 210 nolu parsellerin bulunduğu bölgede (M760 Nolu Düzenleme Sahası), 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi gereğince arazi ve arsa düzenlemesi Meram Belediye Encümeni’nin 02/10/2024 tarih ve 2150 sayılı kararı, Büyükşehir Belediye Encümeni’nin 19/11/2024 tarih ve 663 sayılı kararı ile onanmış olup, Belediye binasının 2. Kat ilan panosunda 13/12/2024 tarihinden itibaren 1 (bir) ay süre ile askıya çıkartılmıştır. İlan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.