Meram’da yeni bir ASM daha hizmete sunulacak

Meram’da yeni bir ASM daha hizmete sunulacak

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile hayırsever iş insanı Mustafa Koncagül ve annesi Aysel Koncagül arasında aile sağlığı merkezi (ASM) protokolü imzalandı.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde gerçekleşen protokol imza töreninde yapılacak olan aile sağlığı merkezi ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Koç, Meram ilçesi Necip Fazıl Mahallesi’nde 4 hekimli ASM olarak faaliyet gösteren eski binanın yıkılarak yerine 6 hekimli ASM yapılması amacı ile protokol imzalandığını söyledi. Prof. Dr. Koç, “Projenin tamamlanması ile birlikte aile hekimlerimiz çok daha modern şartlarda bölge halkımıza sağlık hizmeti sunarken vatandaşlarımız da konforlu bir şekilde sağlık hizmetine ulaşabileceklerdir” dedi.

Yeni yapılan protokol ile birlikte Sağlık yatırımlarında Konya modeline bir halka daha ekleneceğini ifade eden Prof. Dr. Koç, “Milletçe acısını yaşadığımız deprem felaketi sonrasında yeni yapılan sağlık tesislerinin önemi çok daha iyi anlaşıldı. 1. Basamak sağlık hizmeti veren binalarımızın fiziki şartlarını Bakanlığımız, belediyelerimiz ve hayırseverlerimizin desteği ile hızla yenilemeye devam ediyoruz” dedi.

Kamu hizmetlerinde hayırsever vatandaşların verdiği desteğin önemine de vurgu yapan Prof. Dr. Koç, “Koncagül ailesinin kazançlarının bereketli olmasını diliyor, yaptıracakları aile sağlığı merkezinin Konya’mıza ve Meram ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konya’nın sağlık alanında her geçen gün daha üst seviyelerde hizmet sunduğunu görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Hayırsever Aysel Koncagül de “Şehrimize sağlık alanında katkı sağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah projemize en kısa sürede başlayarak tamamlamayı planlıyoruz. Rahmetli eşimin ismini taşıyacak olan aile sağlığı merkezini, Rabbim hayırlı hizmetlerde kullanmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ilgili protokol taraflarca imzalandı. Sağlık Bakanlığı Süleyman Koncagül Aile Sağlığı Merkezi ismi ile hizmete açılacak olan binanın bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.