Meramda 75 bin kitap dağıtıldı

Meramda 75 bin kitap dağıtıldı

Meram Belediyesi, Türkiye Okuyor, Meram Okuyor projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak bastırdığı 75 bin kitabı ilçedeki okullara dağıttı.

“Türkiye Okuyor, Meram Okuyor” sloganıyla 3 farklı kitap olmak üzere toplam 75 bin kitap bastırdıklarını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Bu kampanya ile Meram’daki her ilköğretim öğrencisine birer kitap veriyoruz. Eğitimci yazar Duran Çetin’in kaleme aldığı bu eserler ilköğretim öğrencilerine hitap etmektedir. ‘Macera Peşinde’ adlı kitap 2. ve 3. sınıflara, ‘Bir Yudum Şehir’ adlı eser 4. ve 5. sınıflara ve ‘Bekleyiş’ adlı kitabımız ise 6., 7. ve 8. sınıflara yöneliktir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmeye katkı sağlamak için böyle bir kampanya başlattık” dedi.
Belediye olarak eğitime çok ehemmiyet verdiklerinin altını çizen Başkanı Kalaycı, şöyle konuştu: “Önceki Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet Çubukçu’nun, hem  temel atma hem de açılış törenine katıldığı 16 derslikli Hasanköy İlköğretim Okulu’ndan sonra yine 16 derslikli bir okulu da Ladikli Mahallemize kazandırıyoruz. Alparslan Mahallemizde hayırsever işbirliğiyle yeni bir 16 derslikli okulun yapımı devam ediyor. Havzan Mahallemizde Vali Necati Çetinkaya İ.Ö.O.’na 2 ek derslik yaptık. Yenibahçe, Loras ve Beybes Mahallelerimizde belediyemize ait arsalar okul yapılmak üzere İl Özel İdaremize devredildi. Konya Üniversitemizin ilçemize kurulması eğitim alanındaki önemli çalışmalarımızdan biridir. 125 Okulumuza 125 Tenis Masası dağıtarak gençlerimizi spora yönlendirdik. Okuma alışkanlığını geliştirmek için geçen yıl STK’lara 250 takım kitap dağıttık. Bu yıl da 75 bin öğrenciye kitap dağıttık.”
Kitapların yazarı Duran Çetin ise, kitaba ve eğitime yapılan yatırımın en güzel yatırım olduğuna dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.