Meram'da 4 belediye başkanı değişti, bu sorunu kimse çözemedi!

Meram'da 4 belediye başkanı değişti, bu sorunu kimse çözemedi!

Meram Belediyesi tarafından 2006 yılında temeli atılan, 512 daire dükkandan oluşan Gedavet Konutları, 17 yıldır sahiplerine teslim edilmedi. 17 yılda, 4 belediye başkanı Meram Gedavet'teki problemi çözemedi

2006 yılında Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu tarafından Kozağaç Mahallesi’nde temeli atılan Gedavet Konutları, bir türlü sahiplerine yar olmadı. Defalarca eylem yapılmasına, mahkemelik olunmasına rağmen 380 konut mağdurunun bu mağduriyeti giderilemedi.

a96e6a89-b065-4858-82b2-828007ecb6ce.jpg

2006'da temeli atılan, 2008 yılında tamamlanan, daha sonra da teslim edilme sözü verilen konutlar sahiplerine teslim edilemediği gibi, şu an süreç ile ilgili belirsizliklerin de yaşanıyor olması, hak sahiplerini yıpratıyor. Mağdurlar, “Çok bir şey değil. Sadece hakkımızı istiyoruz” diyor. Mağdurların toplam zararının ise milyonlarca lira olduğu biliniyor. Projenin yapımı, Meram Belediyesi ile Boytaş Boyacıoğlu İnş. San. Tic. A.Ş. ortaklığıyla gerçekleştirilmişti. Projeye başlandığında tüm ilanlarda “Meram Belediyesi öncülüğünde” ifadeleri yer aldı.

thumbnail-43893fea-0c59-4d79-8fba-ce0aa607d720.jpg

TUZCUOĞLU, KALAYCI, TORU, KAVUŞ...

2006 yılından bu yana, Meram Belediyesi'nde 4 başkan değişti. Başkanlar; Refik Tuzcuoğlu, Serdar Kalaycı, Fatma Toru ve Mustafa Kavuş, Gedavet Konutları'ndaki bu sorunu çözemedi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 2023 yılının ilk ayında yaptığı açıklamayla “Karar ne olursa olsun, vatandaşın hakkı olan daireler verilecek. Belediyemiz, vatandaşımızın hakkını koruyacak” demişti.

adsiz.jpg

GEDAVET KONUTLARI ÇÜRÜMEYE YÜZ TUTTU!

Mahkemelik olan Gedavet Konutları mağdurları yaşatılan bu mağduriyetten ötürü haklarını ilgililere helal etmediklerini söylemişti. Mahkeme ise mağdurların mağduriyetinin giderilmesi için karar vermişti. Çürümeye yüz tutan Gedavet Konutları, yıllardır atıl vaziyette duruyor.

MAĞDURLAR HAKKINI AHİRETE BIRAKTI!

Gedavet Konutları mağdurlarından Mustafa Menekşe, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Menekşe, “Artık vatandaş bıktı” dedi. Gedavet Konutları mağdurlarının küstürüldüğünü ifade eden Menekşe, “Birçok arkadaşımız bu işi toprağın altına bıraktı. Kimse, ilgililerine hakkını helal etmiyor” şeklinde konuştu. Geçen yıl haziran ayında Meram Belediyesi'ne dava açtıklarını hatırlatan Menekşe, şunları kaydetti: “Zarar davası açtık. Kazanırsak, 1 milyar TL gibi para alacağız mağdurlar olarak. Sorunumuzun çözüleceği söylendi, çözülmedi. Yıllardır hep ötelendik. Sadece hakkımızı istedik, başka bir şey istemedik. Bazı mağdurlara 120 bin TL civarında bir para ödendi. Cumhurbaşkanlığı konuya dahil oldu. Hala sonucu bekleyen hak sahipleri var.” Meram Belediyesi yetkilileri ise vatandaşın mağdur olmaması adına gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını söyleyerek, “Adli süreç devam ediyor” dedi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
60 Yorum