Meramda 22 yıllık hasret sona erdi

Meramda 22 yıllık hasret sona erdi

22 yıl önce kurulan ve o tarihten beri farklı bir ilçede hizmet veren Meram Belediyesi, kendi ilçesinde ve kendine ait hizmet binasında halka hizmet sunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Daha önce hastane binası olarak yapımına başlanan ancak yapımcı firmanın belirtilen tarihlerde hastanenin yapımını tamamlayamaması ve hastanenin ön izninin de olmaması nedeniyle sözleşmeyi feshettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Hukuki süreçten sonra sadece dış cephesi giydirilmiş olarak kaba inşaatı bitmiş binayı teslim aldık. Belediyemizin kendisine ait müstakil bir hizmet binasının olmaması ve aynı zamanda mevcut binasının da başka bir ilçenin sınırlarında olması, hem vatandaşlarımızın alacağı hizmet, hem de çalışanların iş verimi bakımından önemli bir sorundu. Bu nedenle burayı hizmet binası olarak yapmaya karar verdik” dedi.
Belediye Hizmet Binasının yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olduğunu söyleyen Kalaycı; bu parayı İller Bankası’ndan 5 yıllık kredi ile karşıladıklarını kaydetti.
Yaklaşık 10 bin 500 metrekarelik alandaki hizmet binasının ön blokta 7 ve arka blokta da 5 kattan oluştuğunu belirten Kalaycı, “Yer altında da 3 kat bulunmaktadır. Binanın giriş katı Halkla İlişkiler, Zabıta, Emlak servisi gibi vatandaşlarımızın daha sık hizmet aldığı birimlerden oluşmaktadır. Bu katta ayrıca bir de kafeterya bulunmaktadır. Meclis salonu, encümen salonu ve emlak servisinin bir kısmı 1. bodrum kattadır. 2. bodrum katta ise arşiv yer almaktadır. 3. bodrum kat ise personelimizin mesai saatleri dışında sportif faaliyetler yapabilecekleri bir mekan olarak dizayn edilmiştir. Yemekhane ise 7. kattadır.”  diye konuştu.
Hizmet birimlerinin tamamen açık ofis sistemine göre dizayn edildiğini hatırlatan Kalaycı, “22 yıl sonra kendi sınırlarımız içerisinde Meram halkına daha verimli bir şekilde hizmet edecek bir mekana kavuştuğumuz için çok mutluyuz.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.