Meram’a diş hastanesinde ilk harç atıldı

Meram’a diş hastanesinde ilk harç atıldı

Meram dev bir sağlık yatırımı daha kazanıyor. Konya’nın en büyük ağız ve diş hastanesi olacak sağlık yatırımının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Meram dev bir sağlık yatırımı daha kazanıyor. Konya’nın en büyük ağız ve diş hastanesi olacak sağlık yatırımının temeli düzenlenen törenle atıldı. Arsası Meram Belediyesi tarafından tahsis edilen 70 ünitlik Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temel atma törenine

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Defterdarı Ali Yıldırım, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, belediye meclis üyeleri, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtarlar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

HİZMETİN DE BAŞI SAĞLIK

Meram’ın son bir aydır tarihi süreçlerinden birini daha yaşadığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise bu süreçte ilçeye üst üste kazandırılan yatırımları anımsatarak başladığı konuşmasında Meram’ın bu süre zarfında imardan 18. madde uygulamalarına, altyapıdan spora, sağlıktan eğitime, yeşilden ulaşıma, hayatın tüm alanlarında tarihi bir dönüşüme sahne olduğuna vurgu yaptı. Bu tarihi hamlelerin bir parçası olan ağız ve diş hastanesinin Meram’a kazandırılarak önemli bir yatırımın daha altına imza atıldığını belirten Başkan Kavuş, “Bizde, ‘Her şeyin başı sağlıktır. Hizmetin de başı sağlıktır’ diyerek eski adıyla Aksinne yeni ismiyle Pirebi Mahallesi’nde bulunan 6 bin 448 metrekarelik bu arsayı hastane yapılması için bakanlığımıza devrettik. Temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilçemizdeki ikinci kamu hastanesi olacak. Hemşerilerimizin hizmete daha kolay ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu noktada emeği geçen herkese ve gösterdiği hassasiyetten dolayı değerli Bakanımız Fahrettin Koca’ya özellikle şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

ÖZKAN’DAN KAVUŞ’A TEŞEKKÜR

Bireysel ve toplumsal kalkınmanın en önemli ölçütlerinden birisinin de sağlık hizmetinde gelinen nokta olduğunu hatırlatan Vali Vahdettin Özkan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi; “Bu ölçüt, ülkenin hem fiziki hem tıbbi altyapısı hem de nitelikli insan gücüyle ölçülüyor. Hem bakanlığımız hem belediyeler hem de özel sektör bu altyapıyı iyileştirmek aynı zamanda iyi ve nitelikli hekimler yetiştirmek için ortaya ciddi, nitelikli performans koyuyor. Bu vesile ile sağlık alanında yapılan değerli tüm yatırımlar için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize şehir olarak müteşekkiriz. Belediyelerimizin bu noktadaki şevk ve heyecanını da değinmeden geçmeyeceğim. Özellikle Mustafa Kavuş Başkan’ın heyecanı, bu yatırımın doğmasına ve hızlanmasına vesile oldu. Arsanın temini ve süreci hızlandırması için koşturdu. Meram’da bu noktadaki ihtiyacı sürekli gündemde tuttu. İşte bugün de onun heyecanının bir meyvesini daha müşahade ediyoruz. Hayırlara vesile olsun.

Törende İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, selamlama konuşmaları yaptı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum