Meram Belediyesinden örnek sosyal sorumluluk projesi 'Yalnız değilsiniz'

Meram Belediyesinden örnek sosyal sorumluluk projesi 'Yalnız değilsiniz'

Meram Belediyesi tarafından uygulamaya konulan Yalnız Değilsiniz projesi ile ilçede yaşayan 65 yaş ve üzerindeki yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere evlerinde hizmet veriliyor.

Meram Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında Meram’da yalnız yaşayan yaklaşık 160 yaşlıya evde bakım hizmeti veriliyor.

Mahalle muhtarlarının da yardımı ile tespit edilen bakıma muhtaç yaşlıların evlerine gidilerek tüm ihtiyaçları gideriliyor. Belirlenen bakıma muhtaç yaşlılar için dosya açılarak sağlık muayeneleri yapıldıktan sonra kişisel temizlikleri ve ev temizlikleri yapılıyor. İhtiyacı olanlara gıda paketi ve diğer ev eşyaları veriliyor.
 Yaşlıların sosyal yaşama katılmalarını sağlamanın çağdaş toplumun gereklerinden biri olduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Yaşlılarımız, geçmiş ile gelecek arasında bir köprüdür. Hayat tecrübeleri ve kültürleriyle herkesin yolunu aydınlatırlar. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri vererek bunu en önemli töre ve gelenek haline getirmiştir. Bu saygı, sağlam ve güçlü bir toplum oluşturmuştur. Belediye olarak yeni hazırladığımız “Yalnız Değilsiniz” projesi ile yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz. Mahalle muhtarlarımızın yardımı ile ilçemizde 91’i bayan ve 69’u da erkek olmak üzere 65 yaşın üzerinde toplam 160 kişi tespit ettik. Yaşlılarımızın her türlü ihtiyaçları giderildiği gibi belediyemiz tarafından özel bir hastanede de tedavileri yaptırılıyor” diye konuştu. 
Bu proje ile; çeşitli vesileler ile kimsesiz kalmış ve ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmiş yaşlılarımıza hak ettikleri hizmeti vermeye gayret ettiklerini belirten Başkan Kalaycı, “Yaşlılarımıza hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz. Sosyal içerikli projelerimiz devam edecek” dedi.
5 BİN AİLEYİ ZİYARET ETTİK
Meram Belediyesi, 'İyi ki Doğdun Bebek' uygulaması kapsamında ilçede yeni doğan bebeklerin ailelerini ziyaret edip, bebeklere hediye veriyor ve sağlık kontrolünden geçiriyor. Sağlık ekipleri 1,5 yılda yaklaşık 5 bin aileyi ziyaret etti. 
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, 'İyi ki Doğdun Bebek' uygulaması kapsamında, ilçe sınırları içerisinde bebeği dünyaya gelen ailelerin ziyaret edilerek hem tebrik edildiğini hem de bebeklerin sağlık kontrollerinin yapıldığını söyledi.
2010 yılı Mart ayında başlayan bu uygulama ile şu ana kadar 5 bin ailenin ziyaret edildiğini belirten Başkan Kalaycı, “Bu ziyaretleri gerçekleştiren belediye ekiplerimiz, Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda, bebeğin herhangi bir sıkıntısının olup olmadığını ve sağlık durumunu kontrol ediyor. Aile tebrik edilirken çeşitli hediyeler de takdim ediliyor. Evlere, bir doktor ve iki hemşire ile üzerinde nazar boncuğu olan bir de bebek battaniyesi gönderiyoruz. Bebeğin cinsiyetini daha önceden öğrendiğimiz için kız bebeklere pembe, erkek bebeklere mavi renkli tebrik zarfı ulaştırıyoruz. Ayrıca bebek sağlığı ve anne sütünün önemi konusunda annelere broşür veriliyor. Bu uygulamamız bir gelenek şeklinde devam edecek” diye konuştu.
Halkla acı ve tatlı günlerinde birlikte olma hedefiyle çalıştıklarını ifade eden Başkan Serdar Kalaycı, bu kapsamda cenazesi olan kişileri de unutmadıklarını söyledi. Başkan Kalaycı, kendileriyle bağlantıya geçmeleri durumunda cenaze evine Konya’nın geleneksel yemeği olan etli ekmek ve ayrandan oluşan yemek de gönderdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.