Memurlar da ikramiye istiyor 

Memurlar da ikramiye istiyor 

Toplumun her kesimi gibi memurlar da yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı altında eziliyor.

Konya’daki memur temsilcileri, bayramlarda memurlara da ikramiye verilmesini isteyerek, “İkramiye konusunda ortada bir adaletsizlik ve mağduriyet var. Bizler, bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz” diyor. 

Salgın ve ekonomik verilerin durumu market ve pazar fiyatlarındaki artışa yansırken, vatandaşın ve emeklinin durumu ise her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Özellikle geçim zorluğu yaşayan emeklilere yılda iki kez verilen ve her seferinde bin TL olarak ödenen bayram ikramiyesi miktarının enflasyon karşısında eridiğini söyleyen kesimler, ikramiye miktarında daha fazla bir artış talep ediyor. İkramiye miktarı, 2021 yılında 100 TL arttırıldı. 

4-3-8-1280x715.jpgMemur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer

KAMU GÖREVLİLERİNE DE İKRAMİYE VERİLMELİ

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer, emeklilere yılda iki kez verilen ve her seferinde bin TL olarak ödenen bayram ikramiyesi miktarının bin 100 TL değil, en az bin 500 TL olarak güncellenmesi gerektiğini söyledi.  Karlıer, ayrıca ikramiyenin kapsamının da genişletilmesi talebinde bulundu. Karlıer, “Bu ayrım kesinlikle sona ermeli ve ikramiye kamu görevlilerine de verilmeli. Aile yardımında emeklilerin, ikramiyede kamu görevlilerinin mağduriyeti bitirilmelidir. Ekonomideki dalgalanmalar ve başta gıda fiyatları olmak üzere pek çok kalemde meydana gelen artış nedeniyle tutarın güncellenmesi, kamu görevlilerine de ikramiyenin verilmesi gerekmektedir” dedi. 

MEMURLAR RAMAZAN AYINDA BİR MÜJDE BEKLİYOR 

Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul ise şunları dile getirdi: “Çoğu kesimde olduğu gibi memurlarımız  da yüksek enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı yaşıyor. Bu sebeple memurlarımıza da bayram ikramiyesi verilmesi gerekiyor.

4-4-4-1279x715.jpgKamu-Sen Konya İl Temsilcisi Veli Doğrul

İkramiye uygulamasının  kapsamının genişletilmesini istiyoruz.  Yüksek enflasyon karşısında sürekli eriyen maaşlarıyla geçim sıkıntısı yaşayan memurlarımız da bayram ikramiyesini hak ediyor. Başta hükümet yetkilileri olmak üzere siyasilerimizden bu konuda çalışma ve müjde bekliyoruz. Ramazan ayında alınacak bir kararla kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi, hem enflasyon kaynaklı zararların karşılanması noktasında hem de bayram ikramiyesi konusunda yaşanan adaletsizliğin giderilmesi noktasında sorunları çözer.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum