Memur-Sen bile isyan etti! Dolar kuru arttı geçinemiyoruz...

Memur-Sen bile isyan etti! Dolar kuru arttı geçinemiyoruz...

Artan dolar kuru yüzünden gelen zamlar vatandaşın belini büktü. Geçinmekte zorlanan memurlar taleplerini hükümete bildirdi.

Dolar kuru her gün rekor üzerine rekor kırarken hammaddede dışarıya bağlı olan ülkemizdeki enflasyonu da artıyor. Vatandaş artan enflasyon karşısında geçinmekte zorlanırken memurlar içinde bulundukları zor durumu hükümete duyurmaya çalıştılar.

MEMUR-SEN BİLE ÇİLEDEN ÇIKTI

Ekonomideki kötü gidişat hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen'i bile çileden çıkarttı
.
Memur-Sen, memurların yükselen dolar kuru ve hayat pahalılığıyla dayanma gücünün iyice zayıfladığını ifade edip memurlara da destek paketi açılmasını talep etti.

İktidardan patronlara verildiği gibi memura da destek paketi verilmesini talep eden Memur- Sen, artan dolar kuru ve yükselen enflasyon oranı yüzünden memurların geçinemediği, alım gücünün iyice düştüğünü ve dayanma eşiğinin iyice zayıfladığını ifade etti.

Memur Sen beklenmedik çıkışı Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un imzası taşırken ‘kamu görevlileri emek/hizmet teşvik paketi' açılmasını istedi.

Memıur- Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“DAYANMA EŞİĞİ DÜŞÜYOR”

* Kur, enflasyon ve faiz tarafındaki olumsuz seyir, emek tarafının bütçesine zarar veriyor. Şunu herkesin görmesi ve kabul etmesi gerekir ki; artan kur, enflasyon, faiz, emtia fiyatları reel kayıp üretiyor. Memurun gelir rakamları sabit, gider rakamları ise sürekli yükseliyor ve bu durum kamu görevlilerinin alım gücünü, dayanma eşiğini sürekli aşağıya çekiyor.

DOLAR KURU VE ALTIN DURDURULAMAYAN YÜKSELİŞİ

* Sendikalarımızın uyarıları kulak ardı edilerek açıklanan toplu sözleşmenin resmi gazete yayımlandığı Ağustos 2019'da 5.82 TL olan dolar, 2020 Kasım ayında 8.53 TL'ye yükselmiştir. Dolar bu süre zarfında yüzde 46.56 artmıştır. Aynı dönemde gram altın 250 TL'den 527 TL'ye yükselerek yüzde 110 artış göstermiştir.
* Ekonomik dengelenme, ekonomik büyüme, sosyal maliyeti düşürme devletin emek tarafının payını artırmasıyla sağlanabilir. Ekonomik parametrelerdeki olumsuzluğu gidermenin yolu, emek tarafını desteklemekten ve bütçeden aldıkları payı yükseltmekten geçer.

DEVLET GÜCÜNÜ GÖSTERSİN


* Alım gücü düşen memurların sorunlarını çözmek için devlet cüssesini göstermeli, bütçesini kullanmalı. Yani, enflasyona karşı koruma, kura karşı sığınak, faize karşı dayanak olmak için kamu görevlilerinin maaşlarına, ücretlerine ve diğer kalemlerine hesap makinesinin artı tuşuyla, çarpı tuşuyla destek olmalı, katsayıları, göstergeleri artırmalıdır.

MEMURLARIN MAAŞLARINI DA GÜNCELLEYİN

* Enflasyon, büyüme, dolar, kur, faiz tahminleri güncellenirken kamu görevlilerinin maaş tutarları, harcırah rakamları, ek ödeme katsayıları, fazla çalışma, yan ödeme kalemleri, zam ve tazminatlara ilişkin oran, katsayı ve göstergeleri de güncellemek, yükseltmek, adil paylaşımın çizgisine doğru yukarı çekmek gerekir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.