Mekke’yi yine çekirge sürüleri bastı! Mescid-i Haram tehlikede!

Mekke’yi yine çekirge sürüleri bastı! Mescid-i Haram tehlikede!

Suudi Arabistan’ın Mekke kentini yine çekirge sürüleri bastı. Geçen yıl ilk kez çekirge sürüsünün istilasına uğrayan Mekkeliler Mescid-i Haram ve çevresinde sürünün yayılmasından endişe ediyor.

Müslümanların Hac ibadetini gerçekleştirdiği Mescid-i Haram çekirge tehlikesi ile karşı karşıya. Suudi Arabistan'ın Mekke şehrini yine çekirge sürüleri bastı. Çekirge sürüleri neredeyse kentin tüm bölgelerini istila ederken, yeşilliklere de zarar verdi.

MEKKELİLER ENDİŞELİ

Mekkeliler geçen yıl yaşadıkları çekirge ve hamam böceği istilasından dolayı büyük bir endişeye kapıldı. 2019 yılında Müslümanların Hac ibadetini yerine getirdiği sırada çekirge ve hamam böcekleri Mescid-i Haram'ı basmıştı. Geçen sene ilk defa gerçekleşen bu olayın bu sene yeniden tekrar etmesi Mekkelileri endişelenmesine neden oldu. Mekkeliler, Mescid-i Haram ve çevresinde çekirge sürüsünün yayılmasından büyük endişe duyarak, yetkili makamları gerekli önlemleri almak için hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtiyor.

Öte yandan çekirgeler ve hamam böcekleri geçen yıl da Mekke ve Mescid-i Haram’ı basmıştı. Müslümanların Hac ibadetini yerine getirildiği Mescid-i Haram’da ilk defa böyle bir olayla karşılaşıldığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.