Mehmet Günbaş güven tazeledi

Mehmet Günbaş güven tazeledi

Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurulu gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda mevcut Başkan Mehmet Günbaş yeniden başkanlığa seçildi.

Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, oda üyeleri ve oda başkanları katıldı. Düzenlenen genel kurulun başkanlığını Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak yaptı. Genel Kurul toplantısında Mobilyacılar Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı, Mehmet Günbaş önceki genel kurul toplantısından bu yana yapılan çalışmaları içeren faaliyet raporunu okudu. Yönetim ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Üyelerden adaylık teklifleri alındı. Buna göre Konya Mobilyacılar Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Mehmet Günbaş, Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Başkanlığına Odası Mehmet Günbaş yeniden seçildi.

TÜRKİYE’DE EN FAZLA PROJE YAPAN ODAYIZ

Genel kurulda konuşma gerçekleştiren Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, şunları kaydetti: “Özellikle son 4 yıldır hazırlamış olduğumuz projeler doğrultusunda Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Kızılay Toplum Merkezi, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA), Selçuklu Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalar yürüttük. İŞKUR ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezinin paydaş olduğu projeler kapsamında oluşturulan projeler Ülkemizde geçici koruma altındaki Suriyeli ve ev sahibi topluluklar katıldı. Kurslar proje kapsamında oluşturulan son sistem makine ve teknolojiye sahip uygulamalı merkezi eğitim merkezinde verilmektedir. Bugüne kadar bilgisayar tabanlı mobilya tasarımı, mobilya kesim döşeme elemanı, satış görevlisi ve diksiyon, ahşap boyama ve vernikleme elemanı, gibi çeşitli kurslarımıza 215 kursiyer katılmış olup 180 kursiyerimiz kursları başarı ile tamamlayıp sertifikalarını almışlardır. Sektörümüzde ara eleman olarak iş başı yaptırttık bu kursiyerlerin 120 tanesine istihdam sağlanmıştır.”

YENİ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ KURACAĞIZ

Yeni dönemde en önemli projelerinin Yeni mesleki eğitim merkezinin yapımı olduğunu vurgulayan Günbaş, sözlerini şöyle tamamladı: hayatımız projelerden çok güzel geri dönüşler aldık. Esnafımızın en büyük sorunların başında galen kalifiye eleman sorunun çömek için odamızın hemen altında yer alan mesleki eğitim merkezimiz artık bize küçük gelmektedir. Yeni Mesleki Eğitim Merkezimiz için Selçuklu Belediyemiz yer tahsis etti. Bu anlamda Selçuklu belediyemize çok teşekkür ediyoruz Avrupa birliği projeleri ile yürüteceğimiz bu proje 300 bin Euro’luk geniş kapsamlı bir merkez olacak inşallah yeni dönemde de bunu tamamlayacağız”

adsiz-005.jpg

KONYA’DAKİ BERABERLİĞE TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR

Genel kurulda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Bugün aranızda bulunmaktan son derece mutluyum. Mehmet başkan her zaman işini en iyi şekilde yapmaya çalışan gayretli bir başkanımızdır. Konya esnafımızı çok çefekardır nerde bir yardım ihtiyaç olsa Konya esnafımız her zaman yardımlarıyla her zaman öncü olmuştur. Konya esnafımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Konya’yı Konya yapan bu birlik beraberliktir.

adsiz-006.jpg

Konya birlik beraberliği ile her zaman örnek olmuştur Konya’da bu birlik beraberlik duruşuna Türkiye’nin, Türkiye’nin duruşuna da dünyanın ihtiyacı vardır. Bizim büyük yüpürüşümüzü sürdürmemiz gerekiyor pandemi dolayısı ile birçok yerde olduğu gibi bizde sıkıntılar çektik. Bu sıkıntıları gene biz birlikteliğimizle aşacağız. Şuan ihracatta gelmiş geçmiş en büyük rekoru kırıyoruz elhamdülillah. Mesleki Eğitim Projeleri ile sanayilerin kalifiye eleman sıkıntısını çözmek için gayretlerimizi devam ettireceğiz ve sanayimizin elaman ihtiyacını da çözeceğiz ve sanayimize kalifiye elamanlar kazandıracağız. Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası genel kurulunun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.