Mehmet Eymür'den flaş Kozinoğlu iddiası

Mehmet Eymür'den flaş Kozinoğlu iddiası
Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, hayatını kaybeden MİT Ortaasya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun BDP'li Murat Bozlak için suikast emri verdiğini iddia etti.

Zirve Yayınevi Davası'nda tanık olarak talimatla ifade veren eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'den flaş bir iddia geldi. Mehmet Eymür, Ergenekon Davası kapsamında tutuklu olarak bulunduğu Silivri Cezaevi'nde yaşamını yitiren eski MİT Ortaasya Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun BDP milletvekili Murat Bozlak için suikast emri verdiğini söyledi.

Yaklaşık 2 saat süreyle ifade veren Mehmet Eymür, Özel Harp Komutanlığı'ndaki Beyaz ve Kara Kuvvetler hakkında önemli bilgiler verdi.

Mehmet Eymür, OYAK davasının sanıklarından Orhan Çoban, vefat eden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu, Korkut Eken ve Yavuz Ataç gibi isimlerin özel kuvvetler komutanlığında görevli olduğunu belirterek, "Bu isimler daha sonra MİT'e geçti. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın PKK ile mücadelede çok önemli başarıları var. Ancak bazı isimlerin zaman zaman münferit olarak rutin dışına çıktıklarını biliyorum. Örneğin Kaşif Kozinoğlu.... Bu isim benim altımda MİT'te çalışırken, kendi emrindeki adamlara eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak'a suikast emri verdi. Ben bunu öğrenince kendisi hakkında soruşturma açtım. Disiplin cezası verdim. Kurumdan uzaklaştırmak istedim ancak yapamadım. Kendisini teşkilat içinde de himaye edenler olduğu için uzaklaştıramadım" ifadelerini kullandı.

"KIBRIS'TAKİ SUİKAST BU YAPILANMANIN"

Kıbrıs'ta gerçekleştirilen bir askeri tatbikatta zamanın komutanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'na suikast gerçekleştirilmeye çalışıldığını düşündüğünü söyleyen Mehmet Eymür. "O zaman Vural Albay şehit oldu. Ben bunun Kıvrıkoğlu'na yönelik bir suikast girişimi olduğunu ve bu eylemin bu yapılanma içinden yapıldığını duydum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.