Mehmet Can Bilya, rulman semineri verdi

Mehmet Can Bilya, rulman semineri verdi

Ülkemizde dededen toruna yarım asırlık mazisiyle aynı branşta ticari hayatına devam eden firmalarından Mehmet Can Bilya Şirketi, Uluslar arası rulman üreticisi TIMKEN firması işbirliğiyle genel rulman bilgilendirme, uygulama ve eğitim semineri verdi.

Dedeman Otel’de düzenlenen seminerde Konyalı sanayiciler hazır bulunurken, seminere konuşmacı olarak katılan Firmanın Asya Satış Müdürü Gert Hoogstraten, Konya’daki pazar kapasitelerini büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. Dünyanın önde gelen rulman üreticilerinden, yıllık 5 milyar doların üzerinde ihracat kapasitesine sahip Amerikan Firması TİMKEN’in Konya distribütörlüğünü yapan Mehmet Can Bilya, Konyalı sanayicilere rulman üretimi ve uygulamaları hakkında detaylı bilgi verdi.

Seminere Mehmet Can Bilya Genel Müdürü Ahmet Can, Türkiye Teknik Servis Sorumlusu Ahmet Dursun ve Asya Satış Sorumlusu Gert Hoogstraten’de katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Ahmet Can, 1959 yılından beri sürdürdükleri ticari faaliyetler kapsamında, Çin’den kendi markasıyla konik, silindirik makaralı, yataklı rulmanlar, emniyet segmanları ile TAIWAN’dan hassas tezgah rulmanları ithalatı yaptıklarını bununla beraber ORS ve muhtelif marka rulmanlar, V-kayışları, Zincir, Dişli, Kaplin, emniyet segmanları, Supteş yağ keçeleri ana bayilikleri ile ticari hayatlarını sürdürdüklerini belirtti. Sanayi üretiminde rulman’ın çok geniş bir yelpazede kullanıldığına dikkat çeken Ahmet Can, havacılıktan, otomobil sektörüne, uzay sanayinden, savunmaya, enerjiden, makine imalatına, tüketici ürünlerinden, tezgaha, sağlıktan, ağır sanayiye, çimento sanayinden, elektrik santrallerine, demiryollarından, iş makinelerine kadar neredeyse tüm sanayi kollarında rulmanların kullanıldığını belirtti. Konyalı sanayicilerin en kaliteli rulmanlara ulaşabilmesi ve 50 yıllık Mehmet Can Bilya güvencesi ve desteğiyle bu ürünleri kullanabilmesi için TIMKEN ile işbirliği yaptıklarını belirten Ahmet Can, yıllık 5 milyar Doların üzerinde ihracat yapan, dünyadaki 5 rulman fabrikasıyla üretim yapan TIMKEN’in sektörünün liderlerinden olduğunu belirtti. Ahmet Can’ın ardından kürsüye çağırılan TIMKEN Asya Satış Sorumlusu Gert Hoogstraten ise 1980 yılından beri takip ettiği Türkiye’nin dinamik ve dalgalı bir ekonomik yapıya sahip olduğunu vurguladı. Böyle bir ekonomik yapıda TIMKEN’in kaliteli ve istikrarlı üretimi sayesinde büyüme fırsatı yakaladığını belirten Hoogstraten, “ Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden. Tabi bu büyüme Konya’ya da yansıyor. Konya son yıllarda büyük bir sanayileşme atağına geçmiştir. Bu sanayileşme atağı sırasında sanayicilerimizin kaliteli rulmanlara ihtiyacı doğmaktadır. Firma olarak Konyalı sanayicilerin bu ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabileceğimizi biliyorum. Çünkü firmamız Dünya üzerinde kendi çeliğini kendi üreten az sayıdaki rulman üreticisinden biridir. Şirketimiz, Asya, Avrupa, Latin Amerika ve Amerika’daki 27 ülkede 6 çelik fabrikası ve 56 rulman fabrikası ile üretim yapmakta bu ürünlerini 106 satış ofisi, teknoloji merkezi ve lojistik depolarıyla müşterilerine ulaştırmaktadır. Şirketimiz dünya genelinde 25 bin kişiye iş vermektedir. ABD, Hindistan, Çek, Fransa, Almanya, İngiltere ve Romanya’daki AR-GE merkezlerimizle rulman üretimini geliştirmekte, müşterilerimiz için en uygun hale getirmekteyiz. Kaliteden taviz vermeyen Konyalı sanayicilerimize kaliteden taviz vermeden üretilen TIMKEN rulmanlarını sunmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu. Konuşmalardan sonra kürsüye gelen TIMKEN Türkiye teknik servis sorumlusu Ahmet Dursun yaptığı sunum ile firma hakkında bilgi verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.