Mehmet Avcı: Meramını anlatamayan Meram

Mehmet Avcı: Meramını anlatamayan Meram

Siyasi partilerin Meram'daki başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Avcı'nın yazısı şu şekilde: 

Meramını anlatamayan Meram

Bütün dünyada yaşanan covid-19 adı verilen salgın hastalık ve hastalık ile  topyekün mücadelede ilçemiz de maalesef payına düşeni almış bulunmaktadır. Ufacık bir virüsün yaşadığımız dünyanın bütün sistemlerini alt üst ediyor olmasını ellerimiz kollarımız bağlı hayretle izliyoruz. Geçmişte yaşanan salgın hastalıkları eski TÜRK  devletlerinin,  akıllı yöneticilerinin, aldıkları önlemler ve Cenabı Hakk'ın inayeti sayesinde çok kolay bir şekilde atlatabiliyorken nasıl oluyor da bugünün koşullarında, teknolojinin ışığında, salgın hastalık ile baş edemiyoruz. 

Kapatılan Hıfzıssıhha gibi kurumların eksikliği, çalışma alanı yokluğu, bilimsel çalışmalara gerekli desteklerin verilmemesi gibi bir çok neden ile diğer ülkelere giden nitelikli gençlerimizi, bilim adamlarimizi yurtdışına kaptirmamiz gibi sebepler her birimizi yurt dışından gelecek aşılara mahkum etti. Unutulmamalıdır ki Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde gelmez. Belki bu hastalık için yapamadık ama, bundan bir ders çıkartıp, olası yeni hastalıklar için kendi ilaç laboratuvarlarımızı artik kurmaliyiz. Gençlerimizi, öğrencilerimizi bilimsel çalışmalara teşvik edip kendi aşımızı kendimiz yapmalıyız ve bununla birlikte, yüzyılımızın kahraman emekçileri olan sağlık çalışanlarının haklarının korunması ve şartlarının iyileştirilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmalıyız.

Hastalığın beraberinde gelen ekonomik sorunlara, yazılan acı reçetelere hep birlikte şahitlik ediyoruz. Geçmişte zaten var olan iktisadi kötüye gidiş, hastalık ile birlikte daha tehlikeli bir vaziyet almış durumdadır. Bilindiği üzere Sorunun tespiti ile birlikte çözümünü de vermek İYİ  Parti'nin alışkanlığı oldu.  Ekonomik kalkınma hamlesi geçmişte olduğu gibi bugün de ancak tarımsal kalkınma ile mümkündür. Zirai faaliyetlerin devlet tarafından desteklenmesi üretimde atılan en önemli adım olacaktır. 

Diğer yandan sanayi alanında yapılacak gerçekçi teşvikler ile sürdürülebilir kalkınma sağlanabilir. Esnafımıza sembolik rakamlarla  degil yarasına merhem olacak şekilde destek verilmelidir. Şeyh Edebali'nin Osman Bey'e söylediği milleti yaşat ki devlet yaşasin nasihatıyla hareket etmemiz gerekir.

- Meram cezalandırılıyor mu ?

Bu ahvalde genelden yerele dönecek olursak adına şiirler yazılan güzide ilçemiz yeşil Meram ve Meram'ın kıymetli sakinleri kendi yalnızlığına terk edilmiştir. Yeşili, temiz havası, bağlarıyla ünlü olan herkesin yaşamak istedigi Meram'ımız, maalesef şu anda bu özelliklerini kaybetmiş taş yığını haline gelmiştir. Kentsel dönüşüm ve imar planlarında vatandaşlarimiz mağdur edilmiş, bunun sonucunda da binlerce aile ile Meram Belediyesi davalık olmuş, mağduriyetler daha da artmıştır.

Yaklaşık 20 yıldır ilçemizde elle tutulur hiçbir hizmet yapılmadığı, hiçbir yatırım gelmediği gibi geçmişte Meram'a verilen payeler bir bir geri alınmaktadır. İlçemizdeki , bütün kurum ve kuruluşlar türlü bahanelerle kapatılarak  başka ilçelere taşınmıştır. Yıkılan stadyumdan sonra ilçemizin elinde kalan son değerlerden bir tanesi olan tren garının taşınması da maalesef an meselesidir. İlçemizde  Organize Sanayi eksikliği de fazlasıyla hissedilmektedir. Meram'ın itibarının iade edilmesi gerekliliğini hususiyetle belirtmek istiyorum. 

Konya tarihinde ticari ve sosyal faaliyetlerin merkezi olan Meram'ın yalnızlığına terk edilmesi kabul edilemez. Konya için dört beş defa metro sözü verenler Meram'a gereken değerin verildiğini söyleyeceklerdir. Mamafi her yerel seçimde başka bir isimi aday göstermeleri de

( öyle saniyorum ki ) başarısızlığı kabul ettiklerinden değil de lazım gelen önemi ziyadesiyle verdiklerindendir!! Maddi ve manevi olarak zorlu geçen bu süreci bizleri biz yapan değerlerimizle aşmak ümidiyle bütün okuyuculara sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.