Mehmet Avcı: Halkını Tüketen Milletlerin Kendileri De Tükenir 

Mehmet Avcı: Halkını Tüketen Milletlerin Kendileri De Tükenir 

Siyasi Partilerin Meram’daki ilçe başkanları; siyasi görüşlerini, fikirlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

İYİ Parti Meram İlçe Başkanı Mehmet Avcı 

Halkını Tüketen Milletlerin Kendileri De Tükenir 

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramımızı da Filistin ve Doğu Türkistan’daki zulüm sebebiyle gerçek bir bayram olarak kutlayamadık. Rabbim bütün dünyadaki mazlumların yardımcısı olsun.

Covid 19 bir yılı geçkin süredir ülkemizde hayatı sağlık, ekonomi ve sosyal yaşam yönünden olumsuz etkiledi. Maalesef iktidarın bu süreci iyi yönettiği söylenemez. Düzgün olmayan ülke ekonomimiz daha da kötü duruma geldi. Zengin daha da zenginleşti. Alt ve orta sınıf gelir düzeyindeki vatandaşlarımız daha da fakirleşti. Ülkemizdeki dolar milyarderi sayısı geçen seneye göre yüzde 20 artmıştır. Açıklanan destek paketlerinin, dağıtıldığı söylenen yardımların esnafımıza, vatandaşlarımıza  hiçbir faydası olmamıştır. En son açıklanan kobi kredi desteği de istenilen şartlar yüzünden esnaflarımızın derdine derman olamamıştır. Yapılması doğru olan ancak şekil ve uygulama olarak hatalı olan 17 günlük yasak ta işyerleri kapalı olan esnaflarımızın ödemesi gereken vergi, ssk, kredi, kredi kartı ve hiçbir ödemeleri ertelenmemiştir. Ünlü Filozof Eflatun’un dediği gibi “Halkını tüketen milletlerin kendileri de tükenir” 

Sağlık Bakanlığımız ise başta sayıların doğru verilmemesi, aşıların zamanında gelmemesi, tedavide kullanılan ilaçlar hakkında halkımızın bilgilendirilmesi ve daha bir çok konuda eleştiri konusu olmuştur. Covid 19 sebebiyle vatandaşlarımıza yasaklar uygulanıp, esnaflarımızın işyerleri kapanırken ülkemize 15 ülkeden giriş yapan turistlere PCR tsti yapılması uygulamasının kaldırılması abesle iştigaldir. Turistlerin göreceği her vatandaşımızın aşılanacağı açıklanıp, reklam Turizm Bakanlığı reklam filminde vatandaşlarımızın “ben aşılandım” yazılı maske takarak aşağılanması tepkilere neden olmuştur. En son Sağlık Bakanımızın Doğu Türkistan’da yaşanan zulüm nedeniyle Çin’i eleştirenleri aşı konusunda sorumlu tutması bardağı taşıran son damla olmuştur. Zalim Çin’e karşı Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın sonuna kadar yer alacağımızı da ayrıca ifade edelim. 

Sokağa çıkma yasağında oynanan futbol maçlarında stadyumlarda binlerce kişinin olması, iktidar partisinin Diyarbakır ve Kırıkkale il başkanlarının siyasi faaliyetler bahane edilerek izin yazısı vermesinin, STK lar tarafından yapılan mitinglerin kabul edilebilir bir tarafı yoktur.   

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın  koronavirüs kısıtlamalarından ötürü sıkıntıya düşen halktan "helallik" istemesine cevaben hesaplaşmadan helalleşme olmaz diyerek saygı ve sevgilerimi sunarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.