Mehmet Atasagun: Yapılan yardımlar adil ve eşit olmalı

Mehmet Atasagun: Yapılan yardımlar adil ve eşit olmalı

Siyasi Partilerin Konya'daki İl Başkan Yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

BBP Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atasagun'un yazısı şu şekilde: 

Yapılan Yardımlar Adil ve Eşit Olmalı

Covid 19 salgınının tüm hızıyla devam ettiği bir dönemi yaşıyoruz. 

Her ne kadar aşının bulunduğu ve seri üretimine başlandığı bilgileri gelse de, hatta ülkemize

50.000.000 doz aşı ithalinin başladığını bilsek de salgın can almaya devam ediyor.  Salgın sebebiyle 18.000 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Günlük 240’ın üzerinde vatandaşımız hayatını kaybediyor.  Tüm tedbirlere rağmen 6.000 civarın dada ağır hastamız var. Günlük vaka sayısı bir türlü düşürülemiyor.  Burada iş bize düşüyor. Maske-mesafe-temizlik kurallarına uymak konusunda lütfen hassasiyet gösterelim. 

Bu dönemin oluşturduğu olumsuzlukların başında ekonomik sıkıntılar geliyor. Bazı sektörler(Düğün salonları, berberler, kuaförler, kafeler, lokantalar vb.) 9 aydır çalışamadığı gibi bunlardan bazıları da uzun bir süre daha çalışamayacak gibi gözüküyor. 

Devletimizin bu sektörlerle ilgili acilen önlemler alması ve destekleme programları yapması gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde açıklanan basit usuldeki esnafımıza 500,00-750,00-TL kira yardımı ile salgından etkilenen esnafa verilecek 1.000,00-TL yardım elbette önemlidir. 

Ancak üç ay süreyle verileceği söylenen bu yardımın insanımızın yaralarını sarmaya yetmeyecektir. Bu yardımında verilmesi ile ilgili kıstaslarda daha belirlenmemiştir. 

Avrupa ülkeleri vatandaşına yaptığı yardımı müşahhas olarak belirlediği kurallara bağlamıştır. Verilen yardımlar genel olarak salgının verdiği zararı en aza indirilebilecek noktadadır. 

Herkese eşit bir şekilde yardım değil, herkesin kaybını telafi edecek yâda en aza indirecek adil bir yardım yapmaktadır. Bizde her esnafa üç ayda 3.000,00-TL yardım yapılması adil değildir. Kimi esnaf için bu miktar önemli iken kimi esnafında aylık kirasının %10’ u bile değildir. Bundan dolayı yapılan yardım eşit değil, adil yapılmalıdır. 

Esnafın kaybının telafisi yâda en aza indirilebilmesi gerekirken şuanda esnafımız hayatta kalma mücadelesi veriyor. En azından bunun sağlanması gerekir. Bu yıl salgın sebebiyle esnafımız kan ağlarken, mecliste grubu bulunan beş Parti hazineden 481.000.000,00-TL yardım alıyor. Onlara çağrımız böyle dönemde bu yardımı almaktan vazgeçin. 2021 yılında seçim yok, salgın sebebiyle siyasi çalışmalar da yavaşladı. Vazgeçin bu yardımdan. Biz Büyük Birlik Partisi olarak 28 yıldır hazine yardımı almadan siyaset yapabiliyoruz. Bir yılda siz yapın, empatide olur size. Biz hazineden siyasi partiler yardım almasın da demiyoruz, ama bu dönem gerçekten sıkıntı büyük ve insanlar evine ekmek götürmede çok zorlanıyorlar. Bunu yaparsanız terör destekçisi partiye de 57.000.000,00-TL de verilmemiş olacak. Böylece de Milletin vergileri terör örgütüne kaynak olarak aktarılmamış olur. Sizin almadığınız hazine yardımı ile 50.000 esnafa 10.000,00-TL lik yardım yapılabilir. Bunun göz önünde bulundurulması gerekir.

Selam ve dualarla…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.