Mehmet Ali Öztürk'ün hapishanede hayatını kaybetme ihtimali bulunuyor

Mehmet Ali Öztürk'ün hapishanede hayatını kaybetme ihtimali bulunuyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde hapishanede tutuklu bulunan Mehmet Ali Öztürk'ün yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybetme ihtimali bulunuyor.

Avukat Mete Gençer, 2.5 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri'nde hapishanede tutuklu bulunan Türk vatandaşı Mehmet Ali Öztürk'e ilişkin sosyal medya hesbaı aracılığıyla dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Mehmet Ali Öztürk ile görüştüğünü belirten Gençer, Öztürk'ün kaldıkları blokta 77 kişiye yapılan koronavirüs testinde 31 kişide sonucun pozitif çıktığını aktardı. Yeni tip koronavirüs vakası görülen kişilerin başka bir yere götürüldüğünü fakat Mehmet Ali Öztürk'te de ateş ve eklem ağrıları olduğunu dile getiren Gençer, şu ifadeleri kullandı:

 

#MehmetAliÖztürk aradı. Artık Mızrak çuvala sığmıyor. Kaldıkları blokta 77 kişiye yapılan #koronavirüs testinde 31 kişide sonuç pozitif çıkmış. Onları başka bir yere götürmüşler. Ufacık yerdeyiz hepimizde vardır, sürekli ateş, geceleri uyuyamıyorum ve eklem ağrılarım var dedi.
“Belene” kampında gibiyiz yalnızca panadol ilacı veriyorlar dedi. Maske var mı diye sorduğumuzda ne maskesi su, sabun, diş macunu gibi temel ihtiyaçlarımız bile karşılanmadı, 1 aydır kantin yok dedi. Özetle neyi bekliyorlar ölümlerimizi mi anlamadım diyor.

MEHMET ALİ ÖZTÜRK KİMDİR?

Aslen Mersinli olan Mehmet Ali Öztürk, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) heyetiyle gittikleri gıda fuarında, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai şehrinde gözaltına alınmış ve ardından müebbet hapse mahkum edilmişti.

Mehmet Ali Öztürk, Türkmen-Der, Bayırbucak Türkmen Dağı Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü. Öztürk ayrıca zamanda Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı.

Birleşik Arap Emirlikleri zindanlarında bulunan Mehmet Ali Öztürk'ün tutuklanmadan önce Suriye ve Irak'ta yardım faaliyetleri yürüttüğü ifade ediliyor.

Türk vatandaşı Mehmet Ali Öztürk, 2.5 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri zindanlarında tutuklu bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.