MEDAŞ Türkiye birincisi oldu! 4,2 milyar liralık yatırım yaptı

MEDAŞ Türkiye birincisi oldu! 4,2 milyar liralık yatırım yaptı

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, 2023 yılı değerlendirme toplantısında Bayır Diamond Otel'de basın mensupları ile bir araya geldi.

Meram Elektrik Dağıtım A.Ş (MEDAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, 2023 yılı değerlendirme toplantısında Bayır Diamond Otel'de basın mensupları ile bir araya geldi. Uçmazbaş, özelleştirme sonrasında profesyonel bir ekip kurduklarını belirterek, “Sistemin oturmasıyla bölgemizin en iyi hizmet veren kurumlarından biri olduk. Hatalarımız olmuyor mu, tabi oluyor. Ancak bunları da büyük şirket olmanın verdiği güvenle kabul ediyor ve en kısa sürede çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

4-1.jpeg

DAĞITIM ŞİRKETLERİ ARASINDA BİRİNCİYİZ

MEDAŞ’ın yatırmaları hakkında bilgi veren Erol Uçmazbaş, “MEDAŞ olarak 2 milyon 418 bin 498 müşteriye 3 bin 985 çalışanımızla 80 bin kilometrekare alanda hizmet veriyoruz. Bölgemizdeki yaklaşık 4 milyon vatandaşımızın hayatını doğrudan etkileyen bir iş yapıyoruz. Bunun bize verdiği sorumlulukla sahadaki arıza bakım, endeks okumacı arkadaşımızdan Genel Müdürlükteki mühendis veya yönetici arkadaşlara kadar en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Ben öncelikle çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Onların sayesinde hem genel memnuniyet anketinde hem de muhtarlar anketinde 2023 yılında 21 dağıtım şirketi arasında açık ara birinci olduk. Bu bizim için çok değerli. Çalışma şevkimizi arttırıyor. İnşallah buralardan aldığımız güçle işimizin kalitesini daha da artıracağız. Özelleştirme sonrası koyduğumuz hedeflerden biri de şirketimizi teknoloji şirketi yapmaktı. Burada da epey bir mesafe kaydettiğimizi söyleyebilirim. Bunun elbette bir sonu yok ama neredeyse tüm süreçlerimizi dijitalleştirdiğimiz bir noktaya geldik. 2023 yılındaki yaklaşık 4,2 milyarlık yatırımın önemli bir kısmını dijitalleşmek için kullandık. Akıllı şebeke sistemleri, uzaktan izleme ve yönetim teknolojileri ile her geçen gün işimizi daha da dijitalleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

4 MİLYON TÜKETİCİYE SÜREKLİ ENERJİ TEMİN EDİYORUZ

4 milyon tüketiciye kesintisiz enerji hizmeti sağladıklarını belirten Uçmazbaş şunları söyledi: "Amacımız, tüketicilere kesintisiz ve sürekli enerji temin etmektir. Bu doğrultuda, arıza sayısını en aza indirerek vatandaşlarımızın güvenliği ve konforu için çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir enerji sağlama çabamızı destekleyen teknolojik yenilikler ve sürekli eğitimlerle, müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya kararlıyız. Kayıp kaçak elektrik oranını yüzde 9,64’ten yüzde 5,77’ye indirdik önüne geçtiğimiz bu kayıp oranı ile birlikte devletimizin kasası 70 milyon dolar devletimizin kasasına kalmış oldu.”

4-2.jpeg

MEMNUNİYET ANKETİNDE İLK SIRADA

MEDAŞ’ın önceliğinin vatandaşların memnuniyeti olduğunu vurgulayan Uçmazbaş, 2023 yılında yapılan ‘Muhtarlar memnuniyet’ anketinde şirketin yüzde 85’lik oranda ilk sırada olduğunu belirtti. Uçmazbaş, şu ifadelere yer verdi: “Yıllık 1,5 milyon çağrıdan yüzde 96'sına 20 saniyenin altında cevap veriyoruz. Bunun yanında sorunun istenildiği gibi çözülüp çözülmediğiyle ilgili de şikayet sahibini arayarak geri bildirim alıyoruz. Önemli konuları ise işletme yöneticilerimize aktarıyor ve konuyla birebir ilgilenmelerini sağlıyoruz. Buda vatandaşlarımızın memnuniyetini artırıyor. AR-GE çalışmalarına da 48 milyon lira yatırım sağladık.”

KONYA ÇİFTÇİSİ BORCUNA SADIK

Konya çiftçisinin ve sulama kooperatiflerinin borcu bulunmadığını belirten Uçmazbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Geçtiğimiz yıllarda sulama kooperatifleri ve elektrik dağıtımı şirketleri büyük sorun yaşıyordu ancak son yıllarda getirdiğimiz yeni sistemle birlikte bu durumun önüne geçtik. Aylık ödeme sistemi çok şükür oturdu. Konya, Türkiye'de kurumsal firmalar için oldukça problemsiz bölgelerden birisine alıştı. Bu sistemden hatta memnunlar. Aylık ödeme sisteminde sulama kooperatiflerinden borcu olan bir kooperatifimiz yok. Bu konuda en sorunsuz çalışan iller arasındayız. Elektrik kesintisi yaşadığımız bir kooperatifte bulunmuyor."

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum