Marketlerde yeni uygulama başlıyor! Bu tarihte her şey değişecek

Marketlerde yeni uygulama başlıyor! Bu tarihte her şey değişecek

Türkiye'de marketlerin satış stratejileriyle ilgili yeni karar alındı. 2026 yılından itibaren bazı sloganlar yasaklanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin korunması amacıyla gıda etiketlerinde yeni bir düzenleme yaparak yanıltıcı görsellerin kullanımına sınırlama getirdi.

Bakanlık tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu düzenlemeye göre, gıda ambalajlarında artık aroma vericilerle ilgili gerçek gıda görselleri kullanılamayacak.

Gıda etiketlerinde tüketicileri yanıltabilecek görsel ve ifadelerin kullanımı yasaklanırken, ürün isimleri aynı punto ve karakterde yazılacak. Benzer ürünler arasında karışıklığa neden olabilecek ifadelere de artık yer verilemeyecek.

YASAKLI KELİMELER KULLANILMAYACAK

Müşterilerin isimlerini birbiriyle karıştırılabileceği ürünlerde, "… tadında", "… lezzeti", "… keyfi" gibi ifadelere müsaade edilmeyecek. Bitkisel margarinde tereyağı keyfi veya tereyağı lezzeti ifadelerine müsaade edilmeyecek.

SON TARİH 31 ARALIK 2026

Gıda işletmeleri, bu değişikliğe 31 Aralık 2026'ya kadar uyum sağlamak zorunda kalacaklar. Bu tarihten sonra uygun olmayan ambalajlardaki ürünler piyasada bulunamayacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum