Marketlerde satılan meşhur çay markası konkordato ilan etti! Konya detayı dikkat çekti

Marketlerde satılan meşhur çay markası konkordato ilan etti! Konya detayı dikkat çekti

Türkiye'de marketlerde satılan en meşhur çay markalarından birisi konkordato ilan etti. Bahsi geçen bu marka için 1 yıl mühlet kararı verildi.

Dünya genelinde etkisini artıran küresel ekonomik kriz en çok Türkiye'ye etkiledi. Nakit para akışının zayıflamasıyla birçok firmanın iflas etmesi ya da konkordato ilan etmesi dikkat çekiyor. Bu süreçte piyasada en güçlü olarak bilinen bazı firmalar bile iflas etti.

cay-2.jpg

Türk firmaları arasında konkordato ve iflasların artması herkesi korkuttu. Son olarak ülke genelinde tüm marketlerde satılan meşhur çay markası konkordato ilan etti. Tirebolu 42 markasının konkordato ilan etmesine herkes çok şaşırdı.

cay-1.jpeg

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konuya ilişkin şu duyuruyu yaptı:

Konkordato talebinde bulunan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün 485886-5 nosunda kayıtlı Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında İİK. 289. maddesi uyarınca 19/03/2024 tarihi saat 15:20'den itibaren 1 yıl kesin mühlet verilmiştir.

tirebolu-42-42.jpg

Tirebolu 42 markasının konkordato ilan edince Konya detayı ise dikkat çekti. Markanın sonundaki 42 nedeniyle birçok vatandaş söz konusu markanın Konyalılara ait olduğunu zannediyor. Tirebolu 42 markasındaki 42'nin nereden geldiğini vatandaş merak ediyor.

İsmiyle Konya markası zannedilen Tirebolu 42 gerçekte Giresun firması. Firmanın isminde yer alan 42 ise Hüseyin Avni Bey’in kurduğu 42. Alay’dan geliyor.

İşte o ayrıntı:

tirebolu-49494.png

Kaynak:Haber Merkezi