Market ve pazarların en pahalısı portakal oldu

Market ve pazarların en pahalısı portakal oldu

Pazarların ve marketlerin bu dönemde en pahalı meyvesi portakal oldu. Portakal, pazar ve marketlerde kalitesine göre 5 ile 7 TL arasından satışa çıkıyor.

Konyalı bir de son dönemde pepino meyvesine ilgi gösteriyor. Portakal üretiminin olduğu yerleri don vurdu. Hava koşullarının olumsuzluğundan dolayı, portakal üretimi azaldı. Üretimin az olması fiyatları yükseltti. Pazarda ve marketlerde fiyatı en yüksek olan meyve portakal oldu. Konyalıların meyve ve sebze için en çok tercih ettiği yerlerin başında gelen Kadınlar Pazarı'nda da fiyatı en yüksek olan meyve portakal oldu. Kadınlar Pazarı esnaflarından Hilmi Erol, şunları söyledi: “ Hayat pahalı. Özellikle bu pandemiden dolayı insanlar bir şey alamıyor . Üretimle ilgili hiçbir sorun yok. Geçen seneye göre sebze ve meyve fiyatlarında artış var. En ucuz domates 4 lira. Kalitesine göre 7 TL 'ye çıkıyor. Biber, 12 TL'ye kadar çıktı. 2 TL'lik patlıcan şuan 8 TL ye satılıyor. Meyve de pahalı. Geçen sene 3 TL'ye satılan mandalina, bugün 4 TL'den aşağı satılmıyor. Geçen yıl 3 TL olan portakal bugün 5 TL'den satılıyor. 2 portakal yaklaşık 1 kiloya denk geliyor. 4 portakal olmuş 10 TL. Biz, üreticiden portakalı pahalıya alıyoruz. Vatandaş mağdur olmasın diye çok pahalıya da satamıyoruz. İnsanlara fiyat pahalılığını da anlatamıyoruz. Vatandaş portakalı, mandalinayı rahat tüketebilsin diye fiyatları çok oynatmıyoruz. Doğrusu biz de eskisi gibi para kazanamıyoruz.

PEPİNO MEYVESİ İLGİ GÖRDÜ

Son yıllarda Türkiyede üretilmeye başlanan ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenen Pepino meyvesi de Kadınlar Pazarı'nda satılıyor. Esnaf Hüseyin Nalbant, Pepino meyvesinin insanların ilgisini çektiğini söylüyor. Nalbant, şunları söyledi: “ Pepino, şekere, tansiyona ve kalbe çok iyi geliyor. Kanı düzene koyuyor. Bu dönemlerde satışı arttı. Konyalılar artık bu meyveye de uzak değil. Kadınlar Pazarı'nda bu meyveyi bir tek ben satıyorum. Genelde en çok Alanya Gazi Paşa tarafında çok üretiliyor. Konya’da da yaygınlaştı. Bozkır'ın bir mahallesinde üretimi yaygınlaştırıldı. Üretimi çok farklı. Domates gibi üretimi yapılıyor. Seranın içinde yetiştiriyor. Konya'dan İzmir'e gönderiliyor. ”

MELEK YILDIZ-İREM KARAYANIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.