Market raflarındaki marka 3,5 milyar TL'ye satılacak! İşte yeni sahipleri
Türkiye’de market raflarında sıkça görülen köklü gıda markalarından biri için dev satış anlaşması yapıldı. Reçel, tahin, pekmez ve kahvaltılık ürünleriyle bilinen Seğmen Kardeşler Gıda’da şirketin büyük bölümünün el değiştirmesi için resmi imzalar atıldı.
Son dönemde gıda sektöründe yaşanan satın alma ve ortaklık hareketleri dikkat çekerken, bu kez satışın büyüklüğü gündem oldu. Açıklanan rakamlara göre şirket hisselerinin yüzde 74,85’i yaklaşık 82,5 milyon dolar karşılığında satılacak. Güncel kurla hesaplandığında satış bedeli yaklaşık 3,5 milyar TL’ye ulaşıyor.

ŞİRKETİN YÜZDE 75’E YAKIN HİSSESİ DEVREDİLİYOR
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’nin yüzde 74,85’ine karşılık gelen toplam 133 milyon 982 bin 610 adet payın devri konusunda anlaşma sağlandı. Satış kapsamında A ve B grubu hisselerin yeni yatırımcılara devredileceği belirtildi.

YENİ SAHİPLERİ BELLİ OLDU
Yapılan açıklamaya göre şirket hisseleri üç farklı yatırımcı arasında paylaştırılacak.
Buna göre;
Altun Gıda A.Ş. şirketin yüzde 25’ini,
GMS Yatırım Holding A.Ş. yüzde 34,85’ini,
Ümit Gümüş ise yüzde 15’ini devralacak.
Şirketin kontrol yapısında önemli değişiklik oluşturacak devir işlemi için resmi süreç de başlamış oldu.

SATIŞ BEDELİ 82,5 MİLYON DOLAR
Taraflar arasında imzalanan “Pay Devir Sözleşmesi” kapsamında toplam satış bedelinin 82 milyon 489 bin 293 dolar olduğu açıklandı. Şirket tarafından daha önce şubat ayında ön protokol sürecinin duyurulduğu, son anlaşmayla birlikte satışın resmiyet kazandığı ifade edildi.
GÖZLER REKABET KURUMU’NDA
Devir işlemlerinin tamamlanabilmesi için Rekabet Kurumu onayı başta olmak üzere sözleşmede yer alan kapanış şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor. Süreç tamamlandıktan sonra zorunlu pay alım teklifine ilişkin detayların da ayrıca kamuoyuna açıklanması bekleniyor.
Artan üretim kapasitesi ile Seğmen, günde 60 ton reçel, 20 ton helva, 20 ton bal, ve diğer ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor. Yani günde 5 TIR, ayda 150 TIR dolusu üretimi var.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.