Manisa Büyükşehir Belediyesinden 1,8 Milyon Tl’lik Seracılık Atağı

Manisa Büyükşehir Belediyesinden 1,8 Milyon Tl’lik Seracılık Atağı

Türkiye’nin bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran belediyesi olarak zirvede gösterilen Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan üreticilerin gelirlerinin artması amacıyla 1,8 milyon TL...

Türkiye’nin bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran belediyesi olarak zirvede gösterilen Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde yaşayan üreticilerin gelirlerinin artması amacıyla 1,8 milyon TL’lik yatırımla seracılık ihalesi yaptı. Seracılığın gelişmesine ve üreticinin gelirini arttırmaya yönelik dev yatırımın yüzde 75’inin çiftçiye hibe olarak verileceğini müjdeleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediyeciliğin yalnızca yol ve asfalt yapmaktan ibaret olmadığını vurguladı. Başkan Ergün, üreticinin yüzünü güldürecek çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa’yı seracılık alanında geliştirmek ve üreticilerin gelirlerini arttırmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında önemli bir adım attı. Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerini kapsayacak seracılık proje sahalarında çiftçi başvuruları alınmaya başlanırken, 1 milyon 829 bin TL’lik yatırımla üretime başlanacağı belirtildi.

Konu ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Hayri Okkalı, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin artırılarak hayat standartlarının yükseltilmesini temin etmek maksadıyla yeni gelir imkanlarının yaratılması, ekonomik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi için uygulanmaya başlayan projelere ek olarak, seracılık ve meyveciliğin geliştirilmesi için projelerin uygulamaya alındığı açıklanmış ve üreticilerin Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinasyon Şube Müdürlükleri ile Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza müracaat etmeleri gerektiği duyurulmuştu” dedi.

Modern sera alanları kurulacak

Özellikle Demirci, Gördes, Köprübaşı, Kula, Alaşehir, Sarıgöl ve Selendi ilçelerinin kırsal mahallelerinde yaşayan çiftçilerin faydalanabileceği belirlenen seracılık proje sahalarından çiftçi başvurularının alınmaya başladığını da kaydeden Okkalı, “Proje kapsamında alınan başvuruların değerlendirme çalışmaları devam ediyor. Çiftçilerimizin modern bir seraya sahip olabilmeleri için seraların imalatında tamamen galvanizli malzeme kullanılacak olup, konstrüksiyon cıvatalı montaj yapılacak ve kaynak kullanılmayacak. 36 Ay dayanıklı UV + IR + AF + EVA + AV katkılı polietilen örtü malzemesi kullanılacak seralarda yan havalandırma açıklıkları zararlı haşerelerin sera içine girmesini önlemek amacıyla Insect net böcek tutucu tül ile kaplanacak” diye konuştu.

1 milyon 829 bin TL’lik yatırım

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üreticinin yanında olacak yatırım ve hizmetleri bir bir hayata geçirmeye başladıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Seracılığın geliştirilmesi projelerimiz kapsamında 100 adet 500 metrekare plastik tünel seranın ihalesini yaptık. Yasal sürecin sonunda yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak ve seraların belirlenen çiftçilerimizin arazilerine montajına başlanacak. Montaj işlemleri Aralık ayına kadar tamamlanarak seralar çiftçilerimize teslim edilecek ve ilk fideler bu yıl bitmeden dikilerek üretime başlanacak. Projede yatırım tutarımız 1 milyon 829 bin TL olup bu tutarın yüzde 75’i çiftçilerimize hibe olarak verilecektir. İlimizde tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, öncelikle kırsal bölgelerden başlayarak ilimiz çiftçilerinin gelir düzeylerinin yükseltilmesi ve kırsal kalkınmanın sağlanması için Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız artarak devam edecek. Bu yatırım hamlemizin ülkemize, ilimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.