Manavgat'a Konya damgasını vurdular

Manavgat'a Konya damgasını vurdular

2018 yılında Manavgat'ta kurulan, Konyalıları düğünde, cenazede ve çeşitli etkinliklerde bir araya getiren Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ilçede önemli çalışmalara imza atıyor

2018 yılında Manavgat'ta kurulan, Konyalıları düğünde, cenazede ve çeşitli etkinliklerde bir araya getiren Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ilçede önemli çalışmalara imza atıyor. Manavgat'ta Konya kültürünü tanıtan Konyalılar, yardım çalışmalarıyla da ilçede öne çıkıyor.

SADECE KONYALILARA DEĞİL HERKESE DESTEK OLUYORUZ

2018 yılında Manavgat'ta yaşayan Konyalıları bir araya getirmek için kurulduklarını hatırlatan  Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sedat Eken, Manavgat'ta Konya rüzgârı estirdiklerini dile getirdi. Kış aylarında ihtiyaç sahiplerine yardım paketi dağıttıklarını ifade eden Eken, sadece Konyalılara değil, tüm vatandaşa destek olduklarını belirtti. Manavgat'ta yardım denince akla direkt Konyalıların geldiğini söyleyen Eken, “Yetkili kurumlar da bazen vatandaşları bizlere yönlendiriyor. İhtiyaç sahiplerinin faturalarını ödüyoruz. Yangın döneminde dernek olarak çok güzel çalışmalara imza attık. Yardım merkezi açtık. Ayrıca pandemi sürecinde ihtiyaç sahiplerine de uzanan el olduk. 750 liralık yardım paketlerini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ilettik” dedi.

MANAVGAT'TA 16 BİN KONYALI YAŞIYOR

Manavgat'ta 16 bin Konyalının yaşadığını belirten Eken, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cenaze olunca bir araya geliyor, düğün olunca bir araya geliyoruz. Manavgat'ta lokal açık. Müstakil bir binamız var. Aynı anda 150 kişi ağırlayabiliyoruz. Lokalimizde nişan, kına yapıyor, mevlüt okutuluyor. Çok aktif bir yapımız var. Ayrıca dernek olarak gençlik ve kadın kollarımızı kurduk.”

KONYALILAR OLARAK BİRLİKTE YÖRESEL YEMEKLERİMİZİ YİYORUZ

 Manavgat Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği  Başkanı Sedat Eken, şunları kaydetti: “3 yıllık süreç içinde çok farklı etkinliklere imza attık. Dernek olarak kan bağışında bulunduk. 1 günde 118 kişi kan bağışladı. Bir günde en fazla kan bağışı yapan dernek, oluşum olarak tarihe geçtik. Şehitlerimize mevlüt okuttuk. Aşure dağıttık. Arabaşı çorbamızı yaptık. Etliekmek yaptırıyoruz. Bir araya gelip, Konyalılar olarak yöresel yemeklerimizi yiyoruz.”

MANAVGAT MEYDANI'NDA BİN KİŞİ İLE ŞİVLİLİK ETKİNLİĞİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı, ilçe belediye başkanlarını Manavgat'ta ağırlardıklarını ifade eden Eken, Manavgat'ta Konya kültürünü yaşadıklarını, yaşattıklarını ve insanlara da tanıttıklarını belirtti. Eken, “Konya'ya özgü bir geleneğimiz var. Şivlilik geleneği Konya yöresinde Regaip Kandili'nde kutlanır. Regaip Kandili gecesinde büyük bir ateş yakan aileler sabaha kadar ateşin etrafında etkinlik düzenler. Bu özel günde aileler kapılarının zillerini çalan çocuklara marketlerden aldığı gofret, şeker ve kuru yemişleri ikram eder. İşte bu özel geleneğimizi biz de Manavgat'ta yaşatmaya başladık. Manavgat Meydanı'nda Şivlilik etkinliği yaptık. En az bin kişi katıldı. Bu etkinliğimiz ilçe halkının, turistlerin o kadar hoşuna gitti ki Manavgatlı kardeşlerimiz 'Keşke bize de haber verseydiniz, biz de bir şeyler alsaydık' dedi. Tekrar söylüyorum, Manavgat'ta çok güzel işlere imza atıyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.