Manav Türklerinin unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerleri müzede yaşatılıyor

Manav Türklerinin unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerleri müzede yaşatılıyor

Manav Türklerinin zengin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için Kocaeli'de açılan Yerel Kültür Müzesi, ziyaretçilerini kültürel yolculuğa çıkarıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Yerel Kültür Platformu işbirliğiyle Portakal Hafız Konağı'nın üst katında hayata geçirilen müzede, Manavların unutulmaya yüz tutmuş yöresel değerleri sergileniyor.

Müzeyi ziyaret edenler, manav kültürünü dijital ortamda yakından tanıma imkanı bulurken, interaktif alanda kilim dokuyabiliyor.

"Müze modern müzecilik anlayışıyla oluşturuldu"

Müze sorumlusu Melek Portakal, AA muhabirine, 9 Kasım'da açılan müzenin, modern müzecilik anlayışıyla oluşturulduğunu söyledi.

Portakal, müzede ziyaretçilere sözlü anlatımlar ve dijital ekranlarla Manav kültürü hakkında bilgi verildiğini belirterek, "Müzemizde üç sergi salonu ile 'ritüel odası' dediğimiz çok amaçlı salon var. 'Manavların Kocaeli'ye Yerleşimi', 'Ketenin Yolculuğu' ve 'Motiflerin Dili' isimli sergi salonlarımız var. Bu salonlarda Kocaeli'de bulunan Manav köylerinin görüntüleri yer alıyor. Keten kumaşının tarladan dokumaya kadar olan özelliklerini misafirlerimize anlatıyoruz. Bu anlatıları hem vitrinlerdeki öğelerimizle hem de dijital ekranlarda çağdaş müzecilik anlayışıyla bilgi aktarımıyla yapıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.