Mali Müşavir adaylarının eğitimi devam ediyor

Mali Müşavir adaylarının eğitimi devam ediyor

Konya SMMMO’nun üyelerine ve stajyerlerine yönelik eğitim faaliyetleri KGK Bağımsız Denetçilere Yönelik Sürekli Eğitim Programları ve SMMM Sınavlarına girecek olan stajyerlerin uzaktan eğitimiyle devam ediyor

Eğitimlerin Sağlık Bakanlığı kurallarına uygun bir şekilde düzenlendiğini ve meslektaşların eğitimlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası SMMMO Başkanı Abdil Erdal, ”Odamız tarafından oluşturulan bağımsız denetçiler için Sürekli Eğitim Programının temel konulardaki dersleri Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Kurumu (KGK) tarafından onaylanmıştır. Bağımsız denetçi olan meslektaşlarımızın eğitimlerine oda hizmet binamızda başladık. Meslektaşlarımız bu eğitim programında muhasebe, denetim, etik kurallar, finans, konularında eğitim almaya başladılar. Eğitimimizin ilk etabında 60 bağımsız denetçi eğitimini başarıyla tamamladı ve ihtiyaç duydukları sürekli eğitim kredisini elde ederek denetçilik görevlerine devam etmeye hak kazandı. Eğitimlerimize yoğun talep olması nedeniyle yeni açılan grup kayıtlarımızda devam ediyor ve kontenjan dolmak üzere. Bu hafta içi yeni grup eğitimlerimizi de başlatacağız. Düzenlemiş olduğumuz eğitimlere yoğun ilgi gösteren kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde belirtti.

MALİ MÜŞAVİR ADAYLARI UZAKTAN EĞİTİMDE

Mali Müşavir stajyerlerinin de uzaktan eğitim yoluyla sınavlara hazırlandıklarını belirten Başkan Abdil Erdal;” Pandemi şartları sebebiyle Odamızın teknolojik altyapısına yatırım yaparak uzaktan eğitim sistemimizi hazır hale getirdik. Meslektaşlarımız için mesleki konularda uzaktan eğitim seminerleri düzenlerken stajyerlerimizin de Mali Müşavirlik sınavlarına daha iyi hazırlanabilmeleri için SMMM Sınavlarına hazırlık kursumuzu uzaktan eğitim yoluyla başlattık. Tüm eğitim faaliyetlerimiz sağlık kuralları çerçevesinde başarıyla devam ediyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.