Mahsur kalan 200 kişi kurtarıldı
Yolda mahsur kalan köylülerin Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz ve Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok'tan yardım istemesi üzerine karla mücadele ekipleri kurtarma çalışması başlattı.
Tipi ve fırtına nedeniyle ulaşıma kapanan köy yolunda mahsur kalanların kurtarılması için hummalı bir çalışma başladı. Karla mücadele ekipleri yer yer 3 metreyi bulan karları temizleyerek köylülere ulaşmaya çalıştı.
İl Özel İdareye bağlı karla mücadele ekiplerinin yaklaşık 2 saatlik bir çalışmalarının ardından mahsur kalan 70 köylü ve araçları kurtarıldı.
Nemrut Kayak Merkezi'nde mahsur kalan 130 kişi kurtarıldı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Kayak Merkezi'nde yolların kardan kapanmasından dolayı mahsur kalan 40'ı tesis çalışanı toplam 130 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde 8 saat sonra kurtarıldı.
Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz'dan yardım istenilmesi üzerine Benekli Köyü'nde mahsur kalan vatandaşların kurtarılmasından sonra karla mücadele ekipleri Nemrut Kayak Merkezi'ne yönlendirildi.
Karla mücadele ekipleri Tatvan'dan 13 kilometre uzaklıkta olan Kayak Merkezinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için adeta seferber oldu. Tipi ve fırtına nedeniyle karla kapanan yolda yer yer kar kalınlığı 2 metreyi bulduğu görüldü.
Karla mücadele ekipleri yolu açmakta zorlandı. Ekiplerin iş makinaları ile temizlediği yol kısa sürede tekrar kapanırken, uzun uğraşlar sonucu Kayak Merkezi'nde yaklaşık 8 saat mahsur kalan 130 kişi kurtarılarak Tatvan'a getirildi.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.