Mahmut Kılınç: KOSKİ'nin 2019 Yılında Faize Ödediği Para 81 Trilyon TL

Mahmut Kılınç: KOSKİ'nin 2019 Yılında Faize Ödediği Para 81 Trilyon TL

Siyasi partilerin Konya’daki il başkan yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Kılınç'ın yazısı şu şekilde:

KOSKİ'nin 2019 Yılında Faize Ödediği Para 81 Trilyon TL

Değerli hemşehrilerim;

Her insan dünyada bolluk, bereket, huzur ve güven içerisinde yaşamak ister. Bunu fert olarak tamamen tek başına gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bundan dolayı da yerel ve merkezi yönetimlere ihtiyaç vardır. Yerelde belediyeler, merkezi yönetimde hükümetler vardır. Bu yönetimler fertlerin maddi ve manevi yönden refahını, huzurunu, emniyetini ve çeşitli hizmetlerini sağlar ve yerine getirir. Bunu sağlayacak olan yöneticileri halk seçer, onlar da bu işi yapacak olan görevlileri sevk ve idare eder. Bu işlevlerin yerine getirilmesinde birtakım kurallar ve kanunlar vardır.

Seçilen göreve gelen kişiler halka hizmet etme de başarılı olursa tüm ülke mutlu ve müreffeh olarak yaşamını sürdürür. Ama yöneticiler iyi niyetli olmazlarsa veya başarılı olmazlarsa veya beceriksiz olurlarsa o ülkede insanlar mutsuz ve huzursuz olurlar. Sonuçta da kargaşa, kaos ve karışıklıklar olur, ülke güçsüz hale gelir, çeşitli sıkıntılar peş peşe gelir. Bugün bu sıkıntıları yerel yönetimlerde ve merkezi yönetimde maalesef yaşıyor durumdayız.

Geçmişte yaşanan bazı ekonomik sıkıntı, anarşi ve ihtilallerden sonra bu millet şu anki iktidarı nice ümitlerle yönetime getirdi. Ama maalesef beklentilere cevap veremedi. Yaralara merhem olamadı. Zaten biz başlangıçta bunu biliyorduk. Çünkü bu yönetim ABD'nin icazeti ile iş başına geldi. Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş şekilde 30 defa ABD'ye ziyarete gidip onlardan direktifler alıp daha sonra da “Ey Amerika” diye nara atıp halkı kandırmakla bir yere varılmaz.

Firavun zihniyetine dayanan ve insanlık tarihi boyunca hem kendi halklarına zulmeden hem de başka ülkeleri sömürge altına alan Avrupa ülkelerinin Hristiyan birliği olan AB’ye üyelikle de bir yere varılamaz.

Ülkede üretim yapacak, ihracat yapacak fabrikalar kurmayıp yollar, köprüler, hastaneler yapmakla ülke kalkınmaz. Her ile havaalanları ve üniversiteler kurup 8 milyon üniversite öğrencisi bulundurmakla ülke kalkınmaz, ancak diplomalı işsizler ordusunu çoğaltır. Bu ise yönetimin halka yaptığı bir zulümdür. Devletin 1,5 TL'ye mal ettiği mazotu 6,5 TL'ye vatandaşına satması zulümdür.

ABD'deki şeker fazlası ve AB’deki şeker fazlasından dolayı ülkemizde çiftçilere pancar kotası uygulamak zulümdür. Avrupa Birliği uyum yasalarından dolayı Avrupa Birliği ülkelerinden yıllık 5 milyon ton buğday alma zorunluluğumuz bir zulümdür.

Ülkemizde son 20 yılda alkollü içki, uyuşturucu kullanımı, kumar, faiz, fuhuş, boşanma, rüşvet, adam kayırma oranları günden güne daha da artmaktadır. İnancımızda ne kadar haram varsa bunların hepsi adeta mübahlaştırıldı. Bu milleti faize mahkum ettiler. Hacı adaylarının yatırdığı paralar yıllarca faize yatırıldı. Bu ülkenin din adamlarını dahi ev alırken, araba alırken faize bulaştırdılar.

Yerel yönetimlerde de belediyelerin parası festivallere, şenliklere, reklam ajanslarına ve sanatçılara peşkeş çekildi. Para yetişmeyince de su ve otobüs hizmetlerine zam yapıldı. Ayrıca belediyeler bundan dolayı faizli krediyle çalışmaya başladı. Konya'da KOSKİ'nin 2019 yılında faize ödediği para 81 trilyon TL'dir.

Kentsel dönüşümle milletin bahçesi elinden alınıyor, millet bahçeleri diye masraf yapılıyor. 1990'lı yıllarda yerel yönetimlerde Milli Görüş’ün başarısı ve efsane hizmetleri tescillenmiştir. Yine 1996-97 de merkezi yönetimde çeşitli baskılara rağmen Milli Görüş çok başarılı bir yönetim sergilemiştir. Milli Görüş’ün şu anda temsilcisi Saadet Partisi’dir. Ülkemiz şu anda içinde bulunduğu maddi ve manevi sıkıntılardan ancak Milli Görüş iktidarıyla kurtulabilir. Bunun için Saadet Partisi iktidarına şiddetle ihtiyaç vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.