Mahir öğretmen dersleri eğlenceli hale getirip öğrenmeyi kolaylaştırıyor

Mahir öğretmen dersleri eğlenceli hale getirip öğrenmeyi kolaylaştırıyor

Samsun'un Kavak ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan Mahir Çuğu, derslerini çeşitli etkinliklerle eğlenceli hale getirip öğrenmeyi kolaylaştırıyor.

Yaşar Doğu İlkokulu'nda görevli Çuğu, bestelediği şarkılarla özellikle matematik derslerini çocukların daha kalıcı şekilde öğrenmesini sağlıyor.

"Bakkal Amca" ismini verdiği kuklayı da kullanarak öğrencilerin ilgisini çeken Çuğu, zaman zaman farklı enstrümanlar çalarak ders işliyor.

Önemli gün ve haftalarda değerler eğitimini aşılayabilmek için çocuklarla tiyatro senaryosu yazan Çuğu, senaryoyu da oyun haline getirip sınıfta öğrencileriyle sahneliyor.

Çuğu, AA muhabirine, dersleri eğlenceli hale getirerek hem kendisi hem de çocukların güzel vakit geçirmesini sağladığını söyledi.

Sadece sunuş şekliyle anlatılan derslerin kalıcı olmadığını belirten Çuğu, "Önemli olan öğrenmeyi öğretmek, öğrenmeyi sevmek, okumayı sevmek. Ben çocuklara balık tutmayı öğretmeye çalışıyorum, tutup hazır vermek istemiyorum. Çocuklarda şöyle bir psikoloji vardır; bir şeyi onun için yaparsanız kendisi hiçbir zaman öğrenemez." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.