Magiad Başkanı Kaba:manavgat Turizmde Olduğu Gibi Tarımda Da Güçlü Bir Şehir

Magiad Başkanı Kaba:manavgat Turizmde Olduğu Gibi Tarımda Da Güçlü Bir Şehir
Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD) Başkanı Mehmet Kaba, turizmde marka olan Manavgat'ın tarım, narenciye, örtüaltı tarım ve gıda ürünlerinde ürettiğini pazarlamada ihracatla tanışması gerektiğini söyledi.

Manavgat Girişimci İşadamları Derneği(MAGİAD) Başkanı Mehmet Kaba, turizmde marka olan Manavgat'ın tarım, narenciye, örtüaltı tarım ve gıda ürünlerinde ürettiğini pazarlamada ihracatla tanışması gerektiğini söyledi. MAGİAD Başkanı Mehmet Kaba ve Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu'nu makamında ziyaret etti. Kaba, ziyarette derneklerinin TUSKON bünyesinde hizmet verdiğini kaydetti.

TUSKON'un önümüzdeki günlerde İstanbul'da yapacağı Ticaret Köprüsü Buluşması ile ilgili bilgi veren Kaba, Manavgat'ın turizmde olduğu gibi tarım, narenciye, örtüaltı sebze üretimi, hayvancılık ve nitelikli tarım uygulamaları bakımında güçlü olduğunu söyledi.
Derneklerinin en önemli hedeflerinin girişimcilik ruhunu Manavgat'ta canlandırmak olduğunun altını çizen Kaba, bu bağlamda işadamlarının iş potansiyelleri belirlemede yurtdışı fuarlarını önemsediklerini kaydetti. Kaba, "Manavgat'ımıza yıllık 4 milyon turist geliyor. Gelen turizme yönelik bölgemize 3,5 milyar dolar ekonomik girdi sağlanıyor. Bu ekonomik girdi tarım, narenciye, gıda, hayvancılık ve nitelikli tarım ürünleri gelirleriyle yukarıya çekilmeli. MAGİAD olarak Manavgat'ta üretilen ürünlerin TUSKON'un ihracaat buluşmalarıyla dünya pazarında yer bulmasını istiyoruz. Manavgatlı işadamlarının ürettiği ürünleri dünya pazarında marka olmasını arzu ediyoruz." ifadesini kullandı.

İlçe Başkanı Mekteplioğlu, MAGİAD'ın yeni yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. Manavgat'ın bünyesinde Oymapınar ve Manavgat barajlarını barındırdığını belirten Mekteplioğlu, önümüzdeki günlerde Naras Barajı'nında hizmete girmesi ve suyun toprakla buluşmasıyla bölgede iyi tarım uygulaması ve örtüaştı tarımın daha güçlü hale geleceğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.