Madende ölen işçinin ailesine 1349 lira aylık

Madende ölen işçinin ailesine 1349 lira aylık

SGK Ermenek'te yaşamını yitiren işçinin ailesine 1349 lira aylık bağlanacağını açıkladı.

SGK Ermenek kazasında hayatını kaybeden Ayşe Gökçe ve Recep Gökçe'nin oğlu Tezcan Gökçe'nin eşi ve çocuklarına 1349 lira aylık bağlanacağını açıkladı. Oğlu Ermenek’teki madende mahsur kaldı. Günler sonra cenazesine ulaşıldı. Ermenek’te madende vefat eden madenci Tezcan Gökçe’nin annesi Ayşe Gökçe’yi Türkiye, “Oğlum yüzme de bilmezdi suyun içinde ne yaptı” sözleriyle hatırlıyor. Ayşe Gökçe’nin eşi Tezcan Gökçe’nin babası Recep Gökçe ise önceki gün oğlunun cenazesine yırtık ayakkabılarıyla katılmıştı. Baba Gökçe’nin bu görüntüsü Türkiye’de yoksulluğun fotoğrafı olarak algılandı. Dün ise Karaman Valiliği Gökçe’nin yırtık ayakkabılarının yerine kendisine iki tane ayakkabı verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ise yaptığı açıklamada ise ölen madenci Tezcan Gökçe’nin eşi ve çocuklarına 1349 lira aylık bağlanacağı duyuruldu. SGK aynı zamanda madenden cesedi çıkarılan 10 işçinin 9’una aylık bağlayacak. 1 madenciye ise 900 gün prim süresi dolmadığı ve babası Bağ-Kurlu olduğu için annesinin aylık bağlanma şartını taşıyıp taşımadığına bakılacak ve denetim sonucu uygun bulunursa kendilerine iş kazası aylığı bağlanacak.

SGK aynı zamanda Ermenek’te hayatını kaybedenler için bağlanacak aylıkların torba yasadan bağımsız olduğunu açıkladı. Kurum aylıklarla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Ermenek’teki kazada hayatını kaybeden madencilerimizin yakınlarına ayık bağlanıp bağlanmayacağı hususunun Soma kazası için çıkarılan torba kanunla bir ilişkisi bulunmamakta olup, Soma için yapılan düzenleme haklara ulaşmayı  engelleyici değil, kolaylaştırıcı bir düzenlemedir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.