M. Gürhan Demir: Lale Devri

M. Gürhan Demir: Lale Devri

Siyasi Partilerin Konya'daki İl Başkan Yardımcıları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini bugün Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı.

Gelecek Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı M. Gürhan Demir'in yazısı şu şekilde: 

Lale Devri... 

Malumunuz üzere Lale Devri, tarihimizde "Zevk ve sefâ" devri olarak bilinmekle beraber bir devrin kapanışının aynı zamanda bir çöküşün de en anlamlı ve manidar göstergesidir.

 

Peki günümüzde itibardan tasarruf olmaz diyen zihniyete sahip olanlar yine popülist tavırlar sergileyerek sanki her şey süt limanmış gibi göstermeye çalışmakta aynı zamanda halktan ne kadar uzak ve bihaber olduklarını da çok uzağa gitmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Ak Parti Denizli milletvekili Şahin Tin’in “Halk kuru ekmek yiyor” ifadesine karşın “O zaman aç değildir” gibi kabaca bir üslup sergileyerek orada bulunma sebebinin aziz milletimiz olduğu gerçeğini unutmuş ve vatandaştan habersiz olduğunu açıkça göstermiştir.

 

Yine aynı partiye mensup bir bakanın ülke tarihinde görülmemiş bir şekilde herkesi hiçe sayıp sosyal medya üzerinden istifa ederek devir teslim dahi yapmaya tenezzül etmemesine ne demeli? Aslında iktidar partisi ve küçük ortağı otoriterleşme adına bunun gibi birçok örneği çeşitli platformlarda alenen sergilemektedirler.

 

Çok ilginçtir ki yazımı kaleme aldığım esnada T.C. Merkez Bankası’ndan bir faiz artırım kararı daha gelerek reeskont işlemleri de uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık %15,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını yıllık %16,75 yaptı. 

Bu durumda Sayın Cumhurbaşkanı’nın “Faiz sebeptir, enflasyon sonuç” sözleri geliyor insanın aklına. 

Çelişkiye bakar mısınız. 

Hem faizden şikayet et hem de faizi artır. 

Hani ekonomimiz şahlanıyordu?

Ne yazık ki bu iktidarın her alanda liyakatsizliği, beceriksizliği ve sorumsuzluğu ülkemizi iflasa sürüklemektedir.

 

Biz de bu otoriterleşme düzenine dur demek için, Gelecek Partisi olarak "Tam Demokrasi İçin Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi" vaad ederek tek kişilik yönetim esasına dayanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin acilen terk edilmesi gerektiğini savunuyoruz. 

Hükümet politikalarının başbakan liderliğinde bakanlar kurulunda ortak aklın eseri olarak uzlaşı yoluyla, şekillenmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu minvalde alınan tüm kararların minimum seviyede hataya yer vereceğine inancımız tamdır.

 

Günün Sözü :

“Ayarını bozdugunuz kantar, gün gelir sizi de tartar...“

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.