Lütfi Çelik: Zoruma Gidiyor Hemşehrilerim, Ya Sizin?

Lütfi Çelik: Zoruma Gidiyor Hemşehrilerim, Ya Sizin?

Siyasi Partilerin Konya’daki Selçuklu İlçe Başkanları; fikirlerini, siyasi görüşlerini, ilçenin sorunlarını ve çözüm önerilerini Merhaba Gazetesi “Siyasetin Nabzı” sayfaları için kaleme aldı

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik

Zoruma Gidiyor Hemşehrilerim, Ya Sizin?

Bismillahirrahmanirrahim çok kıymetli hemşerilerim yine sizinle bir araya gelme fırsatını sunan Merhaba Gazetesi'ne teşekkür eder, hepinizi sevgi, saygı ve hürmetlerimle selamlarım. 

İçinde yaşadığımız şehrimizin en büyük problemlerinden bir tanesi trafiktir. Şehrimizin nüfusu arttıkça trafik yoğunluğu da hızla artmaktadır. Bugüne kadar şehri yöneten Ak Parti'li yetlkililer yıllardır bizlere açıklamalarda bulunmaktadırlar. Yok metro yapacağız, yok metrobüs alacağız, yok trafik sorununu çözeceğiz gibi yılan hikayesine dönen metroda en son yapılan açıklamalarda ihale yapıldı fakat ihaleyi alan Çin  firması tarafından yapıma başlamak için  kredi beklendiği yönünde.  Konyalılar, metro yapılacak diyerek yıllardır hasretle beklemektedirler. 

Başlıkta da belirttiğim gibi gerçekten bir Konyalı olarak Doğu Türkistan'da Müslüman Türk kardeşlerimizi toplama kamplarına toplayan ve kendileri evlerinde yokken Müslüman Türk kardeşlerimizin evlerine Çinli erkekler yerleştiren, zulmün zirve yaptığı bir ülkenin şirketinin benim şehrimde ihaleyi alıp ve istediği şekilde faiz oranlariyla bu ihaleyi kendi firması olan şirketine de vermesi benim zoruma gidiyor. Diyeceksiniz ki ne yapalım? Doğru yıllardır beri beklediğimiz sorunlarımıza çözüm üretilmesini sağlamayan bir yönetimle belediye başkanlığını bırakıp  giden eski başkan; onun yerine gelen şu anki başkan 3 yıl oldu göze gözükür dişe dokunur bir hizmette maalesef bulunamadı. Dolayısıyla hizmet etmek amacıyla yapan firmanın ve kredinin nereden geldiğine bakılmadan hizmet mantığı ile bu zorbacı zalim Çin firmasına şehrimizin metro ihalesini kazandığını açıklayıp kredi beklendiğini söylemesi  Saadet Partisi Selçuklu ilçe başkanlığı olarak kabullenemiyoruz. Gerçekten trafik sıkıntıda kabul ediyoruz fakat bu işin daha önce tramvayda olduğu gibi Konyalıya sadece tramvayın rengini sormuşlardı.  O günlerde Euro kuru düşük olduğu için Çekya'dan alınan tramvaylar güya düşük kredi faiz oranıyla oraya ihale edilmişti ama bugünkü gelinen noktada Euro 11 TL'ye ulaştı dolayısıyla biz Konyalılar yıllar yılı o tramvayın kur farkı ve faizini ödemeye devam edeceğiz. Buradan tarihi bir uyarıda bulunmak istiyorum: Yapacağınız metroyu kendi gücünüzle yapamayacağınızı biliyoruz fakat en azından yerli milli üretimlerimizden Bursa veya Eskişehir'de fabrikası bulunan kurumlardan yapmanızı istiyoruz. Gerekirse biz bu sıkıntıyı yani trafik sıkıntısını belli oranda daha çekebiliriz fakat Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı zulüm gerçekten kanımıza dokunuyor. 

Öte yandan Selçuklu ilçe sınırlar içinde bulunan İstanbul Yolu'nun sağ tarafındaki Sancak, Kosova mahallesi'nden yine sol tarafındaki Yazır ve Beyhekim Mahallesi'ne ulaşım sorunu hat safhada, sıkıntıdadır.  2 tane basit köprü yapmaktan aciz miyiz ? Hergün mesai gidiş ve gelişlerinde Selçuklu'nun nüfusunun üçte birini teşkil eden bu mahalleler arasındaki trafik sıkıntısını insanlara çileye dönüştürmek zorunda mısınız? Selçuklu'nun bu haftaki yazımızda sıkıntısı olan trafik sorununa yüzeysel olarak iki noktaya değinmek istedim.  Eğer istemeden incittiğim insanlar varsa haklarını helal etsinler. Selçuklumuzun  ve şehrimizin sıkıntılarından trafik noktasında bir an önce çözüm üretilmesini yetkililerden talep etmekteyiz. Tüm hemşerilerime sevgi, saygı ve hürmetlerimle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum